“Yağmur Sesli Kız”dan sürpriz dolu lansman

Youtube’dan profesyonel müzik dünyasına atılan 19 yaşındaki genç pop şarkıcısı Ece Mumay’ın “Odamdan” adlı albümünün lansmanı dün akşam Zorlu Center’da yapıldı.

Yayınlanma: 21.04.2018 - 11:25
Abone Ol google-news

Geçen ay yayınlanan albümünün lansman konseri büyük ilgi gördü. Seçkin konuklar ve medya mensuplarının katıldığı lansmanda, Tuna Kiremitçi, Rapçi Zeo Jaweed ve TNK’nin solisti olan aranjörü Caner Karamukluoğlu ile birlikte albüm pastasını kesen “Yağmur Sesli Kız” lakaplı Ece Mumay albümün öyküsünü şöyle anlattı:

“Elime gitarı alıp çalışma odamda coverlar yaptığımda eğleniyordum aslında. Bunun bir müzik macerasının başlangıcı olacağını bilemezdim. Derken 5 sene kadar önce bir Youtube kanalı açtım. Yine eğlencesine coverlar yüklemeye başladım. Baktım ki ilgi görüyor, yüklemeleri periyodik hale getirdim. Özetle odamdan ürettiklerimle beni sevdiniz, ‘yağmur sesli kız’ dediniz… Sizlerin gösterdiği ilgi sayesinden ‘Odamdan’ adlı ilk albümümle odamdan çıktım.”

 

Pasaj Müzik’ten çıkan albümde yer alan 10 parçadan 8’inin söz ve bestesi kendisine ait olan Ece Mumay, sahnelerde bir ilke imza attı. Sahnede yanı başında yer verdiği 2 işitme engelli tercümanıyla birlikte şarkılarını söyleyen Ece Mumay, bu konudaki hayalini de gerçekleştirmekten mutlu olduğunu söyledi.

 

Lansmana damga vuran olaylardan biri de, “Bu nasıl bir hikaye” şarkısında konservatuvardaki öğretmeni Hatice Doğan Sevinç’in Ece Mumay’a klasik kemençeyle eşlik etmesi oldu.

Must-Ent Entertainment’in düzenlediği gecenin sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ece Mumay sözlerini şöyle tamamladı:

“Yorumculuğumu besteciliğimle taçlandırmak ve kalıcı olmak tek hedefim. Bu ışıltılı dünyanın kalıcı bir emekçisi olmak istiyorum. Profesyonel hayatımı eğitimimle birlikte sürdürüyorum. 6 yıldır konservatuvardayım. Eğitim hiç bitmez bence. Gazeteci bir ailede yetişmenin bana kazandırdığı çok şey oldu. Dedemden babama, ondan amcama ve abime geçen bu mesleki serüvende soyadımızı başka bir kulvarda temsil etmek inanın ağır bir sorumluluk… Sürekli okuyarak, eğitimimden bana miras kalan 3 dili geliştirerek Türkçe dışında da ürünler vermeye hazırlanıyorum. Şimdiden bir İngilizce ve bir Almanca parçayı yakınlarda beğeninize sunacağımı söyleyebilirim.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler