Geçmişe özlem

Virginia Gilbert’in yazıp yönettiği dram, yaşlı bir İngiliz çiftin üzerinden yaşlılık, düş kırıklıkları, yaşama bakış temalarını yalın, gerçekçi bir anlatımla vurguluyor.

Yayınlanma: 18.07.2014 - 21:23
Abone Ol google-news

Virginia Gilbert’in yazıp yönettiği dram, yaşlı bir İngiliz çiftin üzerinden yaşlılık, düş kırıklıkları, yaşama bakış temalarını yalın, gerçekçi bir
anlatımla vurguluyor.

Brenda ve Joseph, elli yıllık mutlu bir evliliğin ardından en büyük düşlerini gerçekleştirmeyi başarmışlar ve emekli olur olmaz Fransa’nın güneyindeki Nimes kasabasına yerleşmişlerdir. Dinginlik içinde geçen günleri Brenda’yı mutlu etse de, tek uğraşı sabahları yaptığı uzun yürüyüşler olan Joseph bu sakin yaşama uyum sağlamakta zorlanır.

Her akşam aynı lokantada yemek yiyen çift, bir akşam Suzanne ve Mark’la tanışır. Suzanne’ın gençliği ve güzelliği Joseph’i çok etkiler. Birlikte gezmeye, dostluk etmeye başlarlar. Suzanne’ın yaşama bakışı, kişiliği Joseph’e uzun süre önce unutmuş olduğu bazı duyguları, aşkı, tutkuyu yeniden anımsatacaktır.

Yaşamın tekdüzeliği, yaşlılık, yaşlanmak, düş kırıklığı, umutsuzluk temalarını başarıyla betimleyen filmde Oscar ödüllü Brenda Fricker’la (My Left Foot/Sol Ayağım) James Fox ( The Servant/Uşak) çok başarılı yorumlar sunuyorlar.

A Long Way From Home (Evden Uzakta) Yönetmen: Virginia Gilbert Oyuncular: Brenda Fricker, James Fox, Natalie Dormer, Paul Nicholls, Didier Bourguignon, Jacques Hansen, Betty Krestinsky / 2013, 87 dakika, Kanal D Home Video.

Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler