Sadri Alışık Ödülleri Sahnenin Tüm Kadınlarına

23.cü Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri, 7 Mayıs Pazartesi akşamı Mustafa Kemal Merkezi Attila İlhan Salonu’nda Yekta Kopan’ın sunumu, adayların yüksek katılımıyla sahiplerini buldu.

Yayınlanma: 09.05.2018 - 09:32
Abone Ol google-news

Sinema dalında Murat Can Oğuz’un yönettiği “Aile Arasında” üç, Pelin Esmer’in yönettiği “İşe Yarar Bir Şey” ve Onur Saylak’ın yönettiği “Daha” filmleri ikişer ödül alarak öne çıktılar. Sadri Alışık ile sinemaya profesyonel olarak adım attığını ifade eden Çiğdem Selışık Onat’a “Seçici Kurul Özel Ödülü”nü kurul başkanı yönetmen Erden Kıral sundu. “Sinema Onur Ödüllerini” Halil Ergun, Kayhan Yıldızoğlu ve Süleyman Turan, “Bu iki destansı ismin yanında adımızın geçiyor olması bile büyük onur” diyerek Beşiktaş Belediye Başkanı Tahir Doğaç’ın elinden aldılar. Doğaç’ın belediyenin tüm salonlarının Mustafa Kemal ve Cumhuriyet’in tüm sanatçılarına açık olduğu sözleri alkışlandı.

 Cem Duygulu da anıldı

 Tiyatro dalında Dasdas’ın “Joseph K” ve Galata Perform’un “Tato/Baba” oyunları ikişer ödül alırken “Onur Ödülü” Yılmaz Gruda’ya Hakan Altıner tarafından verildi. “Çolpan İlhan Sanata Değer Katan Kadınlar Özel Ödülü” de Nevra Serezli’ye Kerem Alışık tarafından sunuldu. Sanatçıları kutlayan, jürilere ve törene emeği geçen, katkıda bulunan herkese teşekkür eden Alışık, “Sadri Alışık ve Çolpan İlhan güzel yaşama sanatını başarmış ve göstermiş iki kişilik. Tüm kaybettiğimiz değerlerimize bize kattıkları ve bıraktıkları için teşekkür ediyoruz” diyerek sonsuzluğa uğurlanan sanatçıları ve geçen hafta vefat eden tiyatro seçici kurul üyesi Cem Duygulu’yu saygıyla andı,

 Serezli ise, yıllardır kadın oyuncu olarak sahnede olmanın gururu ve olgunluğu ile ödülü, “Kerem’in ve tüm ödül alan sanatçıların duygularına, düşüncelerine, söylediklerine ya da söyleyemediklerine aynen katılıyorum. Çolpan İlhan benim için çok değerliydi. Yıllar sonra onun adını taşıyan bu ödülü almaktan çok mutluyum” diyerek kabul etti.

 Özel Ödül Emek Sahnesi’ne

 Seçici Kurul Özel Ödülü’nü “Sevmekten Öldü Desinler’’ Oyuncular – Kadıköy Emek Tiyatrosu sanatçıları Hamdi Alp, İbrahim Halaçoğlu, Meltem Yılmazkaya, Onur Berk Arslanoğlu ve Pınar Yıldırım “Tiyatroların yasaklanmamasını” dileyerek seçici kurul başkanı Rengin Uz’un elinden aldılar.

 Gecede kadın oyuncu ödüllerini alan “Aile Arasında” filmiyle komedi dalında Demet Evgar, “İşe Yarar Bir Şey” filmiyle dram dalında kazanan Başak Köklükaya konuşmalarıyla da alkışlandılar. Evgar, “Herşeye rağmen neşeniz yerinde olsun. Korkuya rağmen neşenin sağ kolu diyeceğim cesaret ile devam edin” diyerek filme emek verenlere teşekkür etti, ödülü ailesinin neşeli kadınlarına, doğum gününü kutladığı annesine armağan etti. Köklükaya ise, “Bu sene bizim için çok güzeldi. Ülkemiz içinde aynı biçimde yaşansın” dileğiyle ödülünü tüm kadın meslektaşlarıyla paylaştı.

 Daha’yı jüri fark etti

 Sinema dram dalında erkek oyuncu ödülünü alan Ahmet Mümtaz Taylan nitelikli filmlere salon verilmemesini kınayan konuşmasında “Dünyanın birçok yerinde ödül alan film ancak 35 sinemada gösterildi” diyerek jüriye fark ettiği için teşekkür etti.

 Ödül sahnenin tüm kadınlarına

 Kadın oyuncu ödülünü dram dalında “Zabel” ile alan BGST oyuncusu Aysel Yıldırım ödülünü, “Dünya yerinden oynar kadınlar ve gençler özgür olsa. Kadınlar ve gençlerden korkmayalım” diyerek aldı. Ödülü komedi dalında “Bak Bizim Şarkımız Çalıyorlar” ile alan Özge Özder ise, “Bu ödül sahnede var olan ve var olacak tüm kadınlara gitsin” dileğiyle kaldırdı. Erkek oyuncu ödülünü “Joseph K’’ ile alan Mert Fırat da üzerinde emeği geçen, görevi başında olan, olamayan herkesi ve Nurhan Karadağ’ı anarak, “Sanata ve gençlere destek” diyerek aldı.

 Ödül alan sanatçılar sinemanın efsane çifti Sadri Alışık ve Çolpan İlhan’ın adını taşıyan bu ödülü almaktan duydukları onuru, baskıya, yasağa, ayrıma, korkuya rağmen sahnede olmanın değerini ve kararlılığını tüm aday arkadaşlarıyla paylaştılar. Onları ödüle taşıyan tiyatrolarına, ekiplerine ve ailelerine, fark eden jürilere teşekkür ettiler.

 Gece boyunca ekrana yansıyan fotoğraf ve film kareleriyle yaşanan duygu seline oyuncu Gonca Vuslateri İklim Tamkan’ın piyano eşliğinde söylediği “Kördüğüm” şarkısıyla katıldı.

 Yılın En Başarılı Sanatçılarına verilen Sinema ve Tiyatro Ödülleri

 

 Sinema/Dram

 *Yardımcı rolde kadın oyuncu: Öykü Karayel ‘’İşe Yarar Bir Şey” 

*Yardımcı rolde erkek oyuncu: Ilgaz Kocatürk “Tarla” 

*Kadın oyuncu: Başak Köklükaya “İşe Yarar Bir Şey” 

*Erkek oyuncu: Ahmet Mümtaz Taylan “Daha” 

 

Sinema/Komedi 

*Yardımcı rolde kadın oyuncu: Ayta Sözeri “Aile Arasında” 

*Yardımcı rolde erkek oyuncu: Feyyaz Yiğit Çakmak “Ölümlü Dünya” 

*Kadın oyuncu: Demet Evgar “Aile Arasında” 

*Erkek oyuncu Engin Günaydın ‘’Aile Arasında” 

Ayhan Işık Özel Ödülü: Fatih Artman 

Ekrem Bora Yılın En İyi Çıkış Yapan Oyuncu Ödülü: Hayat Van Eck “Daha” 

 

Tiyatro/Dram

 *Yardımcı rolde kadın oyuncu: Ecem Üstündağ “Kanlı Komedya - Caligula” Baba Sahne 

*Yardımcı rolde erkek oyuncu: Özgür Aydın “Joseph K” Dasdas 

*Kadın oyuncu: Aysel Yıldırım “Zabel” BGST 

*Erkek oyuncu: Mert Fırat ‘’Joseph K’’ Dasdas 

 

Tiyatro/Komedi ya da Müzikal 

*Yardımcı rolde kadın oyuncu: Didem Germen ‘’Sherlock Hamid’’ Bakırköy Belediye Tiyatrosu 

*Yardımcı rolde erkek oyuncu: Erdem Akakçe ‘’İntiharın Genel Provası’’ Tiyatro Adam 

*Kadın oyuncu: Özge Özder ‘’Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar’’ İBBŞT 

*Erkek oyuncu: Mehmet Ali Kaptanlar ‘’Damdaki Kemancı’’ Zorlu Prodüksiyon 

*Üstün Akmen Genç Oyuncu Ödülü: Nezaket Erden ''Sevgili Arsız Ölüm- Dirmit'' Seyyar Sahne ve Erdem Kaynarca ‘’Tato/ Baba’’ Galata Perform

 

*Anadolu Efes Özel Ödülü: 

Sahne 3 / 3 Mota adına Ümit Çırak ve ekip 

*HDİ Sigorta Özel Ödülü: 

Tiyatro Fora adına Tufan Karabulut


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler