Aynı mekânda 13 yıl sonra

Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nün koordine ettiği “Kayışdağı’nda Dört Mevsim: ‘‘Yeniden Ziyaret” sergisi açıldı.

Yayınlanma: 09.05.2018 - 23:51
Abone Ol google-news

Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nün koordine ettiği “Kayışdağı’nda Dört Mevsim: ‘‘Yeniden Ziyaret” sergisi açıldı. Kampusun bulunduğu Kayışdağı Mahallesi’nde yaşayanlarla 13 yıl arayla görüşülüp fotoğrafları çekilerek oluşturulan serginin açılışı, fotoğraflanan mahalle sakinleriyle birlikte yapıldı. 2005 yılında koordinatörlüğünü öğretim görevlisi Kayıhan Güven ve Dr. Kader Tuğla Saltuk’un yaptığı “Kayışdağı’nda Dört Mevsim” adlı proje kapsamında, üniversitenin bulunduğu Kayışdağı Mahallesi’nin sakinleri ile görüşmeler yapılmış, günlük yaşamları ve gelecek planları konuşulmuştu. İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri, 13 yıl aradan sonra, proje yöneticileri Dr. Feryade Tokan Şenol ve Dr. Ahu Alpaslan ile Yapım Koordinatörü Dr. İlknur Kalay ve Görsel Yönetmen Kenan Kaya öncülüğünde bir araya geldi. Öğrenciler, ilk projede görüşülen mahalle sakinlerine ulaşarak yıllar içinde yaşanan değişimi ortaya koydu. Yüz yüze görüşmeler fotoğraflandı ve görüşmecilerin kendi el yazılarıyla görüşmeler kayda geçirildi. Ulaşılamayan katılımcılarla ilgili de bilgi toplandı.

Kayışdağı’nın geçirdiği kültürelsosyolojik- ekonomik değişimin çok açık bir şekilde ortaya çıktığı çalışmada görüşmeleri ve fotoğraf çekimlerini Gazetecilik Bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencileri yaptı.

Hâlâ süt satıyor

66 yaşındaki sütçü Fatma Özdemir, 13 yıl önce de süt satıyordu, şimdi de. 10 inek, 13 keçi ve 25 tavuğu olan Özdemir, günde 150 kiloya yakın süt satıyor. Sütün yanında bazen yumurta da oluyor. Özdemir, “Kazandığımız parayla beş bin dönüme yakın arsa aldık. Bu yaşa geldim hâlâ ‘en büyük hayalim bir çiftlik sahibi olmak. O hayalime ulaşana kadar çalışmak istiyorum’’ diyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler