Behramoğlu’na bir onur daha

Yazarımız, şair Ataol Behramoğlu’na Ukrayna Bilim Akademisi Onur Üyeliği takdim edildi.

Yayınlanma: 11.05.2018 - 22:25
Abone Ol google-news

3. Uluslararası Bahar ve Şiir Festivali’nin Beşiktaş Belediyesi binasında düzenlenen basın toplantısında yazarımız, şair Ataol Behramoğlu’na Ukrayna Bilim Akademisi Onur Üyeliği takdim edildi. Behramoğlu geçen Ocak ayında da Paris’te Avrupa Bilim Sanat ve Edebiyat Akademisi üyeliği verilmişti. Dün akşam başlayan 3. Bahar ve Şiir Festivali’nin konuklarından biri olan Ukrayna Bilim Akademisi yöneticilerinden Prof. Dmytro Chystiak, Behramoğlu’na onur üyeliğini verirken “Türk şiirinin tanıtılmasına yaptığı büyük katkılar nedeniyle kendisine bu üyeliği takdim ediyoruz. İnanıyorum ki Türk şiiri Avrupa’da daha da çok tanınacak ve böylesi festivaller sayesinde tüm dünya ülkelerinin birbirlerinin şiirlerini tanımasına da katkı sunulacak” dedi.

 Tevfik Fikret Rumencede

Festivalin bir diğer önemli konuğu Rumen şair ve akademisyen Ion Deaconescu’nun Fransızca çevirilerinden hareketle yaptığı Tevfik Fikret çevirileri de basın toplantısında ilk kez paylaşıldı. Fikret’in 151. doğum yılı nedeniyle basılan ve kapağında ünlü şairin nadir bir fotoğrafının kullanıldığı kitap “Marea de Azur” adını taşıyor.

 Festivalde bugün ve yarın

15.00-17.00 “Şairler Parkı”

-Müzik : Haluk Çetin (Gitar - Vokal), Selçuk Korku (Piyano), Selen Korku (Vokal).

-Şiir : Metin Kaygalak, Mehmet Said Aydın, Mehmet Altun, Deniz Durukan, Dmytro Tchystiak, Jeton Kelmendi, Rati Saxena, Christopher Okemwa. 13 MAYIS 2018 19.00-21.00 Kapanış ve Şiir Dinletisi “Akatlar Kültür Merkezi”

-Kapanış Konuşmaları: Ataol Behramoğlu (Festival Yönetmeni), Tahir Doğaç (Beşiktaş Belediye Başkan Vekili).

-Müzik : Tres Ensemble / Lerna Baloğlu Akbulut (Mezzosoprano), Haluk Onat Akbulut (Gitar), Işıl Giray (Piyano).

-Şiir : Yaşar Miraç, Jeton Kelmendi, Rati Saxena, Deniz Durukan, Selahattin Yolgiden, Christopher Okemwa, Laura Garavaglia, Dmytro Tchystiak, Mina Gligoric, Ion Deaconescu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler