Alan yok, satan ısrarcı

Mülkiyeti Emek İnşaat AŞ’de bulunan Devlet Tiyatroları Akün ve Şinasi sahnelerinin satışı yine ertelendi.

Yayınlanma: 22.07.2014 - 09:29
Abone Ol google-news

Mülkiyeti Emek İnşaat AŞ’de bulunan Devlet Tiyatroları (DT) Akün ve Şinasi sahnelerinin satışına yönelik ihale 5. kez “yeterli katılım olmadığı” gerekçesiyle ertelendi. İhalenin ertelendiğine yönelik haber özel tiyatro ve DT oyuncularının Akün Sahnesi önünde yaptığı eylem sırasında geldi. Sanatçılar kararı alkışlarla karşılarken, “Sanata evet, ihaleye hayır” ve “Her yer tiyatro, her yer direniş” sloganları attılar.

Tiyatro sanatçıları, dün Akün Sahnesi önünde, Akün ve Şinasi sahnelerinin satış ihalesini protesto etmek amacıyla protesto eylemi gerçekleştirdi. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın da destek verdiği eylemde sanatçılar, ellerinde tiyatro sanatının usta isimleri Muhsin Ertuğrul, Macide Tanır, Ergin Orbey ve Cüneyt Gökçer’in fotoğraflarını taşıdı. DT Sanatçı Temsilcisi Şahin Ergüney, sanatçılar adına yaptığı konuşmada, Akün ve Şinasi sahnelerinin herkesin yaşamında unutulmaz yeri olduğuna dikkat çekerek, “İlk tiyatroyu orada seyrettik; ilk sinema için sevdiğimizle orada randevulaştık. Şimdi Akün ve Şinasi sahneleri bütün anılarımızla birlikte satışa çıkarılıyor. Kentten bir bellek daha silinmeye çalışılıyor Tüm gelişmiş ülkelerin başkentlerinde bir kültür merkezi, kültür sarayı vardır; bizim başkentimiz Ankara’da yok” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, eylemle sanatçıların en güzel mesajı iktidara verdiklerini dile getirerek, “Buraya kaçıncı kez geldiğimizi hatırlamıyorum. Uzun zamandan beri mücadele veriliyor. Nedir o mücadele? Kentin hafızasına, sanata ve sanatçıya sahip çıkma mücadelesi... Güzel bir söz vardır, der ki, ‘Eğer bir ülkede saadet, sanattan daha önemli bir hale geldiyse o takdirde, o ülkede banka hesapları dolar, kafalar boşalır.’ İşte AKP iktidarının yapmak istediği tam da budur” diye konuştu.

Kültür Sanat Sen Genel Başkanı Yavuz Demirkaya da gün geçtikçe kültür ve sanat alanlarının “rant kapısı” haline gelmeye başladığına dikkat çekerek, sanat kurumlarını lağv etmeyi amaçlayan TÜSAK yasa tasarısı taslağı’nı gelecek yıl Meclis gündemine getirmeyi amaçlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu ihalelerle adım adım söz konusu yasa taslağını henüz Meclis’e gelmeden uygulamaya koyduğunu kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler