Selin Uzun’a 'Genç Yetenek' ödülü

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın 18 Mayıs Cuma günü ünlü şef Raoul Grüneisi yönetiminde verdiği “Atatürk’ü Anma 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı” konserinde “Ulusal Genç Yetenekler Yarışması Final”i de gerçekleşti.

Yayınlanma: 20.05.2018 - 11:13
Abone Ol google-news

Sedat Gürel - Güzin Gürel Sanat ve Bilim Vakfı işbirliğiyle gerçekleşen yarışmanın final konserinde genç yıldızlar: Selin Uzun(soprano), İlke Tuncer(keman), Barış Yavuz(bariton), Ece Nur Özer(fagot) Bora Demir(korno), Atakan Altun & Gizem Sözeri(kontrbas) yer aldılar.

Yarışmanın birincisi soprano Selin Uzun oldu. İkincilik ödülünü Bora Demir (korno) ve Atakan Altun & Gizem Sözeri(kontrbas) ikilisi paylaştı. İlke Tuner (keman) ise üçüncülük ödülüne değer görüldü. 1. Mansiyonu Ece Nur Özer /fagot) ve Barış Yavuz(bariton), 2. Mansiyonu ise Ilgın Ülkü (keman) ve Cansu Naz Eriş (piyano) paylaştılar.

 

Tema Romantik Dönem

Her yıl farklı bir tema çerçevesinde düzenlenen yarışmanın bu yıl teması çalgı alanında “Romantik Dönem”, ses alanında ise "Bel Canto" repertuarı olarak belirlenmişti.

Orkestra ve sanatseverler bu çok yetenekli finalistleri hayranlıkla izlediler.

Soprano Selin Uzun

1994 yılında İstanbul'da doğan Selin Uzun, 2012 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nı kazanarak Prof. Güzin Gürel ile eğitime başladı ve halen devam etmektedir.

En son 19.Siemens Opera Yarışması’nda ikincilik ödülü alan Uzun, 2018 Nisan ayında Salzburg Oper im Berg’de Donizetti’nin L’elisir D’amore Operası’nda sahneye çıktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler