İzmir’in hafızasına bir gezi

Yıldız Çintay Sanat Topluluğu tarafından kurgulanan “İzmir’de yaşıyor ve üretiyor: Kent Müellifleri” sergisi, Studio-X Istanbul’da 26 Mayıs Cumartesi günü açılıyor.

Yayınlanma: 24.05.2018 - 16:17
Abone Ol google-news

Kentlilerin bazı yapıları nasıl deneyimlediği ve anımsadığı sorusundan hareket eden sergide merkezi yönetimlerin kamu adına/kamuya rağmen aldığı kararlarla getirilen, inşa edilen, yıkılan ve taşınan yapıların listesi de yer alıyor. Aralarında Konak’tan Menemen’e taşınan üst geçit, İzmir’e 1930'larda getirilen palmiye ağaçları, Kordon Palet Restoran, Karşıyaka' daki Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları anıtı gibi örnekler var.

 Sergide fotoğraflar, sözlü tarih metinleri, kartpostallar, yayınlar, eskizler gibi dokümanlar paylaşılıyor ve varsa İstanbullu ziyaretçilerin de ellerindeki malzemelerle bu derlemeye katkıda bulunması umuluyor.

 Adını Basmane’deki Yıldız Sineması'ndan alan Yıldız Çintay Sanat Topluluğu Nisan Güven, Metehan Özcan, Müşerref Şerifaki, Serap Tok, Hazal Turgut ve Yahya Yazı’dan oluşuyor.

 Sergide Yıldız Çintay dışında “yere özgü” işleriyle yer alan misafir sanatçılar ve projeler ise Darağaç, Özgür Demirci, Burak Dikilitaş, Sultan Gökdemir, Güven İncirlioğlu, RITM Araştırma Grubu: Nağme Ebru Aydeniz, Sergio Taddonio, ve Emre Yıldız.

 Sergi 13 Temmuz’a kadar Meclis-i Mebusan Caddesi, Salıpazarı’ndaki Studio-X Istanbul’da görülebilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler