Tekfen Filarmoni İzmir Festivali’nde

Tekfen Filarmoni, daimi şefi Aziz Shokhakimov’un yönetiminde, kuşağının dikkat çekici kemancılarından Charlie Siem’in konuk solist olduğu konseriİstanbul’un ardından bu akşam da 32. Uluslararası İzmir Festivali’nde verecek.

Yayınlanma: 26.05.2018 - 14:41
Abone Ol google-news

 

Tekfen Filarmoni Orkestrası ilk konserini 46. İstanbul Müzik Festivali kapsamında 25 Mayıs Cuma akşamı Aya İrini’de verdi.

Tekfen’den Müzik Festivallerine Destek

Ülkemizin sayılı özel sanat kurumlarından Tekfen Filarmoni, şef Aziz Shokhakimov yönetiminde, klasik müziği 21’inci yüzyıla taşıyan projelere imza atan İngiliz kemancı Charlie Siem’in solist olduğu programla Aya İrini’de konserin ardından bu akşam saat 20.00’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İzmirli müzikseverlerle buluşacak.

Siem konserde Çaykovski’nin bestelediği tek keman konçertosunu yorumlayacak. Orkestra Rachmaninov’un 1940’ta tamamladığı son bestesi olan Senfonik Danslar ile Glinka’nın Ruslan ve Ludmila uvertürünü seslendirecek.
 
Charlie Siem

3 yaşında keman öğrenmeye başlayan İngiliz sanatçı Charlie Shiem, dünyanın sınırsızlaştığı 21’inci yüzyılda kültürlerarası çeşitliliği sanatçının taşıması gereken özelliklerden biri olduğunu savunuyor. Siem, 2014 yılında CBS Watch! kanalı tarafından sipariş edilen ilk bestesi Canopy’i İngiliz Oda Orkestrası’yla kaydetmişti. Londra Senfoni, Camerata Salzburg gibi dünyanın en prestijli orkestraları ile beraber sahne alan sanatçı, 2017/2018 sezonunda Avrupa’nın yanı sıra Çin, Güney Amerika ve Avusturalya turnelerini gerçekleştirdi.

Sanatçı “D’Egville” olarak anılan 1735 yapımı Guarneri del Gesú kemanı ile konser veriyor. 

Tekfen Filarmoni nam-ı diğer 3 Denizin Sesi

Bugün Tekfen Filarmoni Orkestrası adıyla yoluna devam eden orkestranın temelleri; Karadeniz Oda Orkestrası adıyla 1992 yılında, farklı kültürler arasındaki ilişkileri geliştirmek, barış adına ortak bir dil yaratmak amacıyla, 11 ülkeden 17 sanatçının katılımıyla kuruldu. İlerleyen yıllarda orkestraya başka ülkelerden müzisyenlerin de dâhil olmasıyla aile giderek genişledi; Karadeniz, Hazar Denizi ve Doğu Akdeniz bölgelerinden toplam 23 ülke: Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Ermenistan, Filistin, Gürcistan, Irak, İran, İsrail, Kazakistan, Kırgızistan, Lübnan, Mısır, Moldova, Romanya, Rusya, Suriye, Türkiye, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün, Özbekistan, Yunanistan.

Tekfen Filarmoni Orkestrası, nam-ı diğer 3 Denizin Sesi; müzisyenlerin üç farklı bölgeden gelmesinin yanı sıra, orkestranın bu isimle anılıyor olmasının altında kuruluş amacı da yatıyor; farklılıkların bir arada var olabildiği ve hatta bundan da güç alarak müziğin barışın seslerinden biri olduğunu göstermek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler