Bir bale, bir opera ve iki aşk...

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde ‘Apollo ve Dafne’ ile ‘Judith’

Yayınlanma: 31.05.2018 - 20:50
Abone Ol google-news

İstanbul Devlet Opera ve Balesi aynı gün ve saatte hem opera, hem de bale sahneleyecek.

Birinci perde de G. F. Händel’in “Apollo ve Dafne” adlı kantatı, sonra ise “Judith balesi bugün saat 20.00’de, yarın ise saat 16.00’da Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde sahnelenecek. Rejisi Doğan Çelik’e ait “Apollo ve Dafne”nin konusu kısaca şöyle: Zalim ejderha Python’u öldürerek Yunanistan’ı zorbalıktan kurtaran Apollo, kendini beğenmiş bir tavır içindedir: Ancak bu kibirli hali, güzeller güzeli Dafne’yi görünce değişir. “Apollo ve Dafne”de, Apollo karakterini dönüşümlü olarak Cengiz Arslan, Utku Bayburt, Dafne karakterini ise Ayşe Sinem Ekşioğlu ve, Pınar Koç canlandırıyor.

“Judith” balesi İkinci perde de sahnelenecek. Çetin Işıközlü’nün müziği üzerine koreografisini Deniz Özaydın üstleniyor.

Bale de, kuşatılmış Bethulia şehrinin surları dışında, genç fatih Holofernes ve askerlerinin, şehrin muhtemel düşüşünü kutlamaya başlaması ve şehir halkının, kentlerini yağma edilmekten kurtarmak üzere, Holofernes’in aklını çelmek için genç dul Judith’i seçmesi anlatılıyor. Yapıtta Judith’i Berfu Elmas, Büşra Ay, Gizem Atik Tuncay, Holofernes’i Batur Büklü, Alican Güçoğlu canlandırıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler