Sabahattin Ali gözyaşlarıyla...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, usta şair ve yazar Sabahattin Ali’yi ölümünün 70. yılında özel bir programla andı.

Yayınlanma: 01.06.2018 - 21:41
Abone Ol google-news

İzmir Büyükşehir Belediyesi, usta şair ve yazar Sabahattin Ali’yi ölümünün 70. yılında özel bir programla andı. Gazeteci Nebil Özgentürk’ün yönettiği “Kayıp Kemiklerin İzinde” isimli belgeselin gösterildiği gecede, hem İzmirliler hem de Sabahattin Ali’nin kızı Filiz Ali gözyaşlarını tutamadı.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki anma etkinliği, “Kayıp Kemiklerin İzinde” belgeselinin gösterimiyle başladı. Program kapsamında Ali-Aysun Kocatepe çifti, Sabahattin Ali’nin şarkılarını seslendirdi. 1948 yılında faili meçhul bir cinayete kurban giden Sabahattin Ali’nin kaybını, Filiz Ali’nin babasını arayış öyküsünü anlatan belgesel salondaki izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Belgesel boyunca Filiz Ali’nin hüzünlü yolculuğuna eşlik eden İzmirliler, gözyaşlarını tutamadı.

Anma programına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Sabahattin Ali’nin bugün hâlâ eserleriyle yaşadığını belirterek, “Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafya, yazarları, şairleri, sanatçıları, 68 ve 78 kuşağı ile yani gelecekleri ile barışamayan yöneticilerin ıstırabını çekiyor. Bize ve gelecek kuşaklara düşen görev ülkeyi yönetenlerle, ülkeyi ileriye götürecek insanların barışmasını, onların korunmasını, kollanmasını sağlamak için mücadele etmektir” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler