Kürt gazeteci silahlı saldırıda öldürüldü

Kürtçe yayımlanan Azadiya Welat ve Gündem gazetelerinde çalışan 46 yaşındaki Kadri Bağdu, sokak ortasında öldürüldü.

Yayınlanma: 14.10.2014 - 17:02
Abone Ol google-news

Özgür Gündem ve Azadiya Welat gazetelerini dağıtan gazete görevlisi 46 yaşındaki Kadri Bağdu, arkasından yaklaşan maskeli ve kırmızı motosikletli kişinin silahlı saldırısı sonucu boynundan ve kafasından vurularak ağır yaralandı. Bağdu, hastanede yapılan tüm müdahalelere karşın yaşamını yitirdi. Özgür Gündem ve Azadiya Welat çalışanları, Kobani için düzenlenen protesto gösterilerinden sonra polis, Hizbullah ve IŞİD yanlılarının hedefi haline geldiklerini, sürekli tehdit edildiklerini söyledi.

Gazete dağıtımı için dün sabah saatlerinde bisikletiyle Ova Mahallesi’ne giden Bağdu, iki sokağın birleştiği kavşakta, arkasından yaklaşan kırmızı motosikletli maskeli bir kişinin silahlı saldırısı sonucu boynundan ve kafasından vuruldu. Bağdu, bir otomobil ile Özel Acıbadem Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bağdu, dün saat 15.30 sıralarında kurtarılamalayarak yaşamını yitirdi. Bağdu’nun cenazesi otopsi için adli tıp kurumuna gönderildi.

Emniyet’ten açıklama

Adana Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Görgü tanıklarının beyanı doğrultunda olayı gerçekleştirdiği öğrenilen ancak açık kimliği henüz bilinmeyen, motosikletli bir şahsın yakalanması ve olayın detayları ile açıklığa kavuşturulması amacıyla adli mercilerin talimatları doğrultusunda, Adana Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı tüm birimler ile koordineli bir şekilde tahkikat yürütülmektedir” denildi.

Kobani’den sonra hedef haline geldik

Hastane önüne koşan Azadiya Welat ve Özgür Gündem gazetesi çalışanları adına burada Azadiya Welat gazetesi çalışanı İbrahim Karakaş bir açıklama yaptı. Karakaş, “Özgür basın çalışanları 90’lı yıllarda JİTEM ve kontra güçler tarafından, gazete binaları bombalanıp sokak ortasında katledilirken, yüzlercesi sorgusuz sualsiz cezaevlerine gönderildi. Bütün bu baskılara rağmen gerçekleri halka ulaştırmak için canla başla mücadele eden Ape Musa’nın (Musa Anter) ardılları, son dönemlerde AKP başta olmak üzere IŞİD yandaşları ve Hizbulkontra güçlerin açık hedefi haline getirilmeye çalışılıyor. Özelikle Kobani eylemlerinin başlaması ile özgür basın çalışanları, bu güçlerin hedefi haline geldi. Bu kapsamda kimi zaman bu saldırılar polisin gözü önünde gerçekleştirilirken, çoğu zaman ise polisin de içinde olduğu koordineli bir şekilde arkadaşlarımıza saldırı gerçekleştirildi. Bağdu, 90’lı yılların faili meçhul cinayetlerinde sıkça rastladığımız gibi kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı. Bu saldırganların amaçları 90’lı yılların Hizbulkontra sistemini devam ettirmektir. Hiçbir güç ve saldırı Ape Musa’nın mirasçıları olan bizleri haklı mücadelemizden alıkoyamayacaktır” dedi. DBP İl Başkanı Uğur Bayrak da, yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek Bağdu’ya saldıran kişi veya kişilerin akşam saatlerine kadar bulunmasını talep etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler