Kuşadası'nda helyum gazı patladı: 5 araç yandı

Kuşadası'nda balon şişirmek için kullanılan bir barakada çıkan yangında helyum gazının etkisiyle yayıldı.

Yayınlanma: 08.07.2017 - 22:23
Abone Ol google-news

Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki Dağ Mahallesi'nde, bir balon satıcısı tarafından uçan balon şişirmek için kullanıldığı belirtilen ahşap barakada, bugün saat 05.00'te, henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Yangın, balon şişirmede kullanılan az miktardaki helyum gazının da etkisiyle bir anda büyüdü.

Alevler, baraka önündeki park halindeki otomobillere sıçradı. Kısa sürede alev topuna dönen otomobilin LPG deposu büyük bir gürültüyle patladı ve alevler bitişikte park halinde olan hafif ticari aracı da sardı.

İhbar üzerine olay yerine gelen Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin uzun çabaları sonucunda yangının çevredeki evlere sıçraması önlendi. İtfaiye ekipleri yangını söndürdü.

Aynı bölgede park halindeki iki araç daha yangından zarar gördü. Polis ve itfaiye ekipleri yangının çıkış nedenini belirlemek için inceleme başlattı.

Park halinde yanan 5 araçtan 2'si kullanılamaz hale gelirken, yangın sırasında aracını söndürmeye çalışan M.Ç. isimli bir kişi de yaralandı. Ambulansla Kuşadası Devlet Hastanesi'ne kaldırılan M.Ç. tedavi altına alındı.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler