"Kuvvet komutanları zor durumda"

Yunanistan'da subayların emekli olmalarının kuvvet komutanlıklarının ekonomik durumlarını sarstığı belirtildi.

Yayınlanma: 02.12.2010 - 15:07
Abone Ol google-news

Atina'da yayımlanan ''Elefterotipiya'' gazetesi, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın bu yıl içinde emekliye ayrılanlara yapılacak ödemeler nedeniyle oluşan mali açığı kapatabilmek için 2,6 milyon Avro talebinde bulunduğunu yazdı.

İhtiyaç durumunda bir hesaptan diğer bir hesaba para transferinin kuvvet komutanlıklarında ilk kez yaşanmadığını, ancak bu ödemelerin karşılandığı "harcırah hesabına" transfer yapılmasının ise alışılagelmiş bir durum olmadığını belirten gazete, bu nedenle Maliye Bakanlığı çalışanlarının ''şaşırmış durumda'' olduklarını kaydetti.

Gazete, ''güvenilir kaynaklardan'' edinilen bilgilere göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın aylardan beri büyük bir sorun yaşadığını, çok sayıda emekli olmayı isteyenin yanısıra, emekliye ayrılanların hakettiği ödemelerin büyük bir ekonomik ''açığa'' neden olduğunu belirtti.

Haberde, bundan birkaç ay önce durumun özellikle kötüleşmesi sonucu harcırahların ödenememesi üzerine, subayların tayinlerinde gecikmeler yaşandığına da dikkat çekildi.
Haberde, bazı subayların tayin isteklerinin kabul edilmiş olmasına rağmen, mali işler bölümünün ''yeni birliklerine gitmek istiyorlarsa, masrafları kendi ceplerinden ödemeleri gerektiğini'' bildirdiği kaydedilirken, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda bu nedenle "bıçak kemiğe dayanınca", ek ödenek sağlanması değil, açığın kapatılması amacıyla, Bakanlık'tan diğer hesaplardan söz konusu hesaba para transferi yapılmasını talep ettiği belirtildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler