‘Limitsiz’ düşüş

TFF’nin yüzde 10’luk limit artışı ile ara transfere biraz daha fazla kaynak ayırmayı planlayan kulüpler, önceden el sıkıştıkları birçok futbolcu ile yeniden masaya oturmak zorunda kalırken, ekonomistler, TFF’nin limit aşımına sıcak bakmasını skandal olarak yorumladı. Bankalar Birliği ile yapılan anlaşmayla da ters düşen bu uygulama Nihat Özdemir federasyonunu önümüzdeki günlerde bir hayli zorlayacak.

Yayınlanma: 25.12.2019 - 02:00
‘Limitsiz’ düşüş
Abone Ol google-news

Türkiye Futbol Federasyonu’nun, kulüp harcama ve bütçe limitlerinin aşımı oranını 10 puanlık bir artışla önce yüzde 40’a çekmesi, ardından gelen tepkiler üzerine yeniden yüzde 30’a düşürmesinin yarattığı güvensizlik ortamı sürerken, teklifin ilk olarak Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ’dan geldiği öne sürüldü.Limit aşımı talebinin Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı ve aynı zamanda Göztepe Başkanı Mehmet Sepil tarafından TFF’ye iletilmesine karşın, Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın “Çok iyi hatırlıyorum, 29 Ağustos’ta Kulüpler Birliği Vakfı’nın Riva’daki toplantısında limit artırımının yüzde 30’dan 40 hatta 50’lere yükseltilmesini dillendirenler oldu” sözleri ile İstanbul kulübünün o toplantıda limit artırımı yönünde tavır alması “artış” skandalının isim babasını da ortaya koymuş oldu.

TFF de bu gelişmeler üzerine geçen hafta yönetim kurulundaki bazı muhalif görüşlere karşın harcama aşım oranını yüzde 30’dan 40’a yükseltmişti. Trabzonspor başta olmak üzere birçok kulübün, gösterdiği tepki zaten “gönülsüz” alınan kararın birkaç gün içinde iptaline neden olurken TFF’nin “yaz-boz” tahtası gibi yönetildiği eleştirileri de yoğunbiçimde konuşulmaya başlandı. 

Kulüpler Birliği Başkanı Sepil’in, diğer kulüp başkanlarını zor durumda bırakmama adına, “limit artırımı” isteyen kulüpleri açıklamayıp sorumluluğu üstlenmesi ise “kol kırıldı, yen içinde kaldı” biçiminde yorumlandı. Ancak ilk Kulüpler Birliği toplantısında Trabzonspor ve Galatasaray’ın başını çektiği grubun konuyu gündeme getireceği öğrenildi. Hakem hataları ve Zorlu Center’daki “Nihat Özdemir-Zekeriya Alp-Ali Koç” buluşması ile yıpranan Futbol Federasyonu son dönemdeki karararı ile  kulüplerin büyük bölümünü de karşısına aldı. Milli takımın başarısı ile “bahar” havası yaşan Özdemir federasyonunun FFP konusundaki limit tutarsızlığı Ankara’yı da rahatsız etti. Özellikle kulüplerin bankalarla  uzun vadeli yapılandırma anlaşmasına önayak olan Bankalar Birliği’nin, TFF’nin limit artırımı konusundaki tutarsızlığına tepki gösterdiği sızan bilgiler arasında. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon