Madenciler önce adalet istiyor

Soma’da meydana gelen iş cinayetinde oğlu Uğur Çolak’ı yitiren madenci babası İsmail Çolak "Ne para ne pul. Ne makam ne mevki. Adalet istiyoruz, adalet” dedi.

Yayınlanma: 04.12.2015 - 15:21
Abone Ol google-news
Dünya, bir 4 Aralık Madenciler Günü’ne daha girerken Somalı madenciler çalışma koşullarının düzeltilmesini ve tazminatlarının bir an önce ödenmesini istedi. Soma’da meydana gelen iş cinayetinde oğlu Uğur Çolak’ı yitiren madenci baba İsmail Çolak, “Kimseden hiçbir şey istemiyoruz. Ne para ne pul. Ne makam ne mevki. Adalet istiyoruz, adalet” dedi.
 
Bir telefon mesajıyla işlerine son verilen 2 bin 832 madenciye kızgın olduğunu da söyleyen Çolak, “En başından bu yana bizleri yalnız bıraktılar. Arkadaşlarına sahip çıkmadılar. Her ayın 13’ünde eylem yapıyoruz. Katılanlar iki elin parmak sayısını bile geçmiyor. Kendi haklarına sahip çıkmıyorlar, mahkemeye gelmiyorlar. Destek verseler, mahkeme heyetinden sanık avukatlarına herkes etkilenecek. Olmuyor... Yanımızda ne madenci ne esnaf ne de Soma halkı var. Bizleri destekleyenler olmasa yalnız kalacağız. Bana kızmasınlar doğruyu söylüyorum” diye konuştu.
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler