Madencilerin unutulmadığı...

Bizler Somalı madenciler olarak, 13 Mayıs’taki katliama kadar köle gibi çalışan, hakaretlere göz yuman, emeği sömürülen, hakları verilmeyen, alın teriyle çalışmaktan başka suçu olmayan işçileriz. Katliamdan sonra, daha önce sesi soluğu çıkmayan insanların, işçilerin, başına taş düşmüşçesine bugüne kadar olan bütün haksızlıkları dile getirmesi, içinde biriktirdiklerindendir...

Yayınlanma: 29.10.2014 - 12:14
Abone Ol google-news



Maden işçileri açlık sınırının altında çalışarak, ezilerek, çocuklarına iyi bir gelecek hazırlayamamanın burukluğunu duymak istemiyor. Maden işçileri kendilerine sahip çıkacak, işçilerin haklarını eksiksiz almalarını sağlayacak, işçilerini patronlara satmayacak sendikacılar görmek istiyor.

Bizlerin de karınları doysun, çocukları okusun, ömür boyu kiralarda sürünmeyelim. Bizler bu ülkede, üretim yaparak enerji üretimine katkıda bulunarak yaşıyoruz. Şu an Somalı madenciler unutuldu. 6 bin kişi işsiz, yarınlarını göremiyor. Kömür hakları verilmedi. Çoluk çocuğuyla soğuk odalarda kalmak zorundalar. Olay
olduğunda sözler verildi ama sonuçta madenciler işten çıkarıldı, şirketler kapatıldı.

Çıkan torba yasada hükümetle patron restleşmesinin kurbanı ne yazık ki işçiler oldu. Madencilerin tek suçu namusuyla çalışmak mı ki bu kadar bedeli işçiler ödüyor, anlamış değilim.

Somalı maden işçisi, emeğinin sömürülmediği, bugününü yaşayabildiği ve geleceğini görebildiği bir cumhuriyet hayal ediyor!

Soma Maden İŞÇİSİ (301 kişinin yaşamını yitirdiği maden ocağında çalışıyor)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler