Mahkeme Muratoğlu'nu tahliye etmemekte ısrarlı

Fethullah Gülen ile çekilen fotoğrafta ceketinin ilikli olması nedeniyle yaklaşık 5 aydır tutuklu bulunan Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu, savcının ikinci kez tahliye istemine rağmen tahliye edilmedi.

Yayınlanma: 18.04.2017 - 15:52
Abone Ol google-news

 İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Barbaros Muratoğlu katıldı. Hürriyet Gazetesi okur temsilcisi Faruk Bildirici de duruşma salonunda Muratoğlu'na destekte bulunmak için salonda yer aldı. Duruşmada Muratoğlu'nun tutukluluğuna neden ifadenin sahibi, başka suçtan tutuklu avukat Ramazan Aykış tanık olarak dinlendi. Aykış ifadesinde, "Geriye dönük gözlemlerime dayanarak verdiğim ifadeler kesin hüküm gibi geçmiş. Benim 4-5 yıllık sürede gördüklerim gözleme niteliğindeki hadiselerdir" dedi.

Savcıdan 2. kez tahliye talebi

Tanık beyanının ardından duruşma savcısı bir önceki celsede olduğu gibi Muratoğlu'nun tahliyesini talep etti. Savcının mütalaasının ardından ara kararını oluşturan mahkeme heyeti, kuvvetli suç şüphesini gösteren delillerin ve kaçma şüphesinin bulunduğunu belirterek tutukluluğun devamı yönünde karar verdi. Heyet ayrıca dosya hakkındaki esas mütalaasını hazırlaması için savcıya süre vererek duruşmayı 16 Mayıs'a erteledi. Mahkeme bir önceki celse duruşma savcısının tahliye istemine rağmen yine tahliye kararı vermemişti.

 

 

 

 


--

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler