Makyaj işe yaramış

Yaris küçük motoruna rağmen üstün performans sunuyor.

Yayınlanma: 05.01.2015 - 10:19
Abone Ol google-news

Toyota’nın bugüne kadar 3 nesil ürettiği Yaris makyajlanarak son haline kavuştu. Pratik ve keyifli sürüş vaat eden bu ufaklık, iki benzinli ve bir de dizel ünite ile satılıyor. Hibrit versiyonu da olan model tasarımındaki değişikliklerle daha çekici hale gelmiş.

Özellikle ön yüzdeki ızgara grubu daha da büyütülerek petek tasarımlı bir yapı halinde sunulmuş. Marka logosu daha da ön plana çıkarılarak krom çıtayla desteklenmiş. Yatay konumlandırılan sis farları yeni nesilde tampona dikey olarak yerleştirilmiş. Model içeride de ufak değişimlere uğramış. Direksiyon sistemi daha önceki modeliyle benzer tasarım sunarken, üzerindeki kumandalar ile fonksiyonelliğini ön plana çıkarmış. Müzik sistemi dokunmatik.

Toyota Touch 2 olarak adlandırılan bu ekran 7 inç büyüklüğe sahip. Buradan müzik sistemi kumanda edilebilinirken, otomobil ile ilgili birçok bilginin yer aldığı ekran olarak da kullanılması mümkün. Geri viteste park kamerası olarak kullanılan bu ekranın çözünürlüğü de yeterli seviyede.

Model eşya gözü konusunda da vites önü, kapı iç cepleri ve torpido olmak üzere birçok alan sunmuş. Skypack donanımıyla gelen cam tavan ise iç mekãnı ferah kılmış. Modelde 1.33 benzinli 99 beygir güç üreten motor yer alıyor. Saatte maksimum 175 kilometre hız değerine sahip olan model, 0-100 kilometre hızlanmasını ise 12,6 saniyede tamamlıyor. Sürekli değişken oranlı bu CVT otomatik sistem vites oranlarının değişiminde sarsıntısız olmasıyla beğenimizi kazandı. Modelin fabrika tüketim değeri ise 5.1 litre olarak belirlenmiş.

Orta sert süspansiyonlarıyla konfor konusunda başarılı. Başarılı dönüş çapı sayesinde dar sokaklar korkulu kâbuslarınız olmaktan çıkıyor. Direksiyon ise bu konudaki en büyük yardımcınız olarak ön plana çıkıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler