Malatya'daki darbe girişimi davasında karar: Orgeneral Huduti'ye 15 yıl ceza

Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine ilişkin, dönemin 2'nci Ordu Komutanı Adem Huduti'nin de aralarında bulunduğu 24'ü tutuklu 76 sanığın yargılandığı davada karar açıklanıyor.

Yayınlanma: 04.05.2018 - 11:30
Abone Ol google-news

 

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimine Malatya’dan destek verdikleri gerekçesiyle 2. Ordu Komutanlığı ve 7. Ana Jet Üssü’nde o dönem görevli 5’i general olmak üzere 24’ü tutuklu 76 sanıklı davanın 11. duruşmasında hüküm kararları açıklandı. Buna göre; 2. Ordu eski Komutanı Orgeneral Adem Huduti’ye 15 yıl hapis cezası verilirken, 3’ü general, 4 albay, 2 yarbay, 3 binbaşı, 1 yüzbaşı olmak üzere 14 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken, 1 albay ve 1 üsteğmen olmak üzere ise 2 sanığa ise müebbet hapis cezası verildi. Bir tuğgeneral ve 1 üsteğmen ise FETÖ üyeleğinden7’şer yıl 6’şar ay hapis cezası aldı. 1’i tümgeneral olmak üzere 57 sanık ise beraat etti. Beraat edenler arasında 7. Ana Jet Üs Komutanlığında o dönemde görevli olan 6 pilot hakkında ceza verilmesine yer olmadığına hükmedildi.

15 Temmuz Darbe girişiminde Ankara ve İstanbul’dan sonra darbe girişimcilerinin en önemli noktalarından birisi olan Malatya’daki darbe girişimine ilişkin davası da yargılama sona erdi.

Malatya 1. Ağır ceza Mahkemesi’nde 7 Mart 2017 tarihinde başlayan yargılama Malatya Adliyesi’nde yeteri büyüklükte salon olmaması nedeniyle mahkeme salonuna dönüştürülen Yakınca Mahallesindeki Yakınca Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Yargılama süresinde 11 duruşmada toplam 33 oturum gerçetleştirildi.


Malatya’daki Darbe girişimi davasında 2. Ordu Eski komutanı Orgeneral Adem Huduti ile birlikte 6 general, 5 Albay, 4 Yarbay, 7 Binbaşı, 2 Yüzbaşı, 8 Üsteğmen, 1 Teğmen olmak üzere 33 subay, 4 astsubay, 2 Uzman Çavuş ile 37 er ve erbaş sanık olarak yargılandı.

HUDUTİ’YE 15 YIL HAPİS, 3 GENERALE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
Mahkeme heyeti, 2. Ordu eski Komutanı Orgeneral Adem Huduti’ye darbe girişimine yardım suçundan 15 yıl hapis cezası verirken, 2. Ordu Eski İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili, 2. Ordu Eski Harekat Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş ve
7. Ana Jet Üs Eski Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Mahkeme Heyeti 2. Ordu Eski Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral, Avni Angun ile 2. Ordu Eski Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Ersin Yıldırım’a darbe girişimi suçundan beraatına karar verirken, Tümgeneral Yıldırım’a FETÖ üyeliğinden 7 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

4 ALBAYA AĞIRLAŞTIRILMIŞ, 1 ALBAYA MÜEBBET
2.Ordu Eski Plan Hareket Şube Müdürü Albay Bahadır Erdemli, 2. Ordu Eski Harekat Başkanı Albay Erkan Varol, 2.Kara Havacılık Alay eski Komutanı Albay Mustafa Özkan ve 7. Ana Jet Üs Eski Harekat Başkanı Albay Tayfun Tuna ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken, 2. Ordu MEBS Alay Eski Komutanı Albay Mehmet Ergün’e ise müebbet hapis cezası verildi.

2 YARBAYA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBET, 2 YARBAYA BERAAT
2. Ordu İstihkam Alayı Tabur Eski Komutanı Yarbay Ahmet Üçbudak, 2. Ordu İstihkam Alayı Eski Komutan Vekili- Yarbay İsmail Akın hakkında ağırlaştırılmış müebbet verilirken, 2.Ordu Karargahı Askeri Gazino Eski Müdürü Yarbay Suat Özocak ve 7.Ana Jet Üssü Eski Destek Grup Komutanı Yarbay Mahmut Sağır’ın ise beraatına karar verildi.


3 BİNBAŞIYA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET, 3 BİNBAŞIYA BERAAT
2. Ordu Eski İcra Subayı Binbaşı Eyüp Kök, 2. Ordu’da görevli Binbaşı İbrahim Dede ve 7.Ana Jet Üs 171. Filo Eski Komutanı- Pilot Binbaşı Metin Çivilibal, 7 Ana Jet Üs 171. Filo’da görevli Pilot Binbaşı Tuncay Öztürk’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken, 7. Ana Jet Üs Uçak Bakımda görevli Binbaşı Murat Örs, 2. Ordu Eski Komutanı Emir Subayı Binbaşı Sedat Kaya ve 2. Ordu Karargah Bölük Eski k Komutanı- Binbaşı Bülent Kuzucu’nun ise beraatına karar kılındı.

Mahkeme heyeti Binbaşı İbrahim Dede’ye ayrıca 15 Temmuz Gazisi Enes Gün’ü yaralamaya yönelik eyleminden dolayı ise 24 yıl hapis cezası verildi.

1 YÜZBAŞIYA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBET
2. Ordu Eski Hareket Plan Subayı Yüzbaşı Kemal Keskin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken, 7. Ana Jet Üs Güvenlik Tabur Komutanı- Yüzbaşı Murat Mutlu’nun ise beraatına karar kılındı.

1 ÜSTEĞMENE MÜEBBET, 8 ÜSTEĞMENE BERAAT
2.Ordu Muhafız Bölüğünde görevli Üsteğmen Hüseyin Çakıcı , müebbet hapis cezası verilirken,
7. Ana Jet Üssünde görevli pilotlar Üsteğmen Mahmut Burak Kılıç , Üsteğmen Eray Bakır
Üsteğmen Muhammed Yusuf Tür, Üsteğmen Halil Karan, Üsteğmen Seçkin Gülmüş,
Üsteğmen Ülfet Kaçay hakkında ceza verilmesine yer olmadığına kanaat getirilerek beraatlarına karar verildi.
Ayrıca Üsteğmen Resul Sayan hakkında ise beraatine karar verildi.
2. Kara Havacılık Komutanlığın da Pilot Teğmen Mustafa Sinan Soybaş, darbe girişimi suçundan beraatına karar verilirken, FETÖ Üyeliğinden 7 yıl 6 ay hapis cezası

4 ASTSUBAY, 10 ERBAŞ VE 27 ER HAKKINDA İSE BERAAT KARARI VERİLDİ
Mahkeme Heyeti, 2. Ordu Komutanlığındaki koruma astsubayları Hacı Eyyip Özcan, Fatih Gürcan ve Hasan Ayaz ile birlikte Astsubay İsmail Onur Şencan’ın beraatına karar verdi.
Mahkeme heyeti, 10 erbaş ve 27 er hakkında ise beraat kararı verdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler