Mavi Körfez'den iki bisiklet çıktı

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin deniz ve kıyı temizliğinde farkındalık yaratmak amacıyla Pasaport İskelesi'nde sualtı temizliğinde denizden çıkanlar arasında belediyenin İzmirlilerin kullanımına sunduğu iki bisiklet de çıktı.

Yayınlanma: 19.11.2015 - 16:46
Abone Ol google-news

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı,Konak Belediyesi’nin destek verdiği etkinlikte, dalgıçlar Konak Pier ile Cumhuriyet Meydanı arasındaki bölgeye daldı. Deniz dibinden klozet, ütü masası, oturma bankı, sandalye, cam ve pet şişe çıkarıldı. Ayrıca uzun süredir kayıp olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait iki BİSİM kiralık bisiklet de denizde bulundu. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, devam eden dava sürecinde delil olarak kullanmak üzere bisikletleri teslim aldı.


Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi  Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, " İzmir’in kalbi olan Pasaport İskelesi’nde düzenledikleri etkinlikle, denizi ve çevreyi kirletmemek için güçlü bir algı yaratmak istedik. Hepimizin hayali, bir zamanlar mavi sularında kulaç atılan İzmir Körfezi’ni yeniden yüzülebilir hale getirmek. Bu yönde yerel yönetimler çalışıyor. Ancak asıl görev İzmir halkına düşüyor. Denize atılan bu nesneleri görenler, daha dikkatli davranacaktır. Önemli olanın temizlemek değil kirletmemek olduğu bilinciyle İzmirlileri, Körfezimize, denizimize, kıyılarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.



Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük hedeflerinden biri olan  "Yüzülebilir Körfez" in en önemli evresini oluşturan İzmir Körfezi Temizleme Projesi ÇED Raporu'na 15 Mayıs 2013'den beri bakanlık bir yanıt vermemekte, engellemeyi sürdürmekte.   



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler