Memurlar: Saltanatın bedelini ödüyoruz

Hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan toplusözleşmeyle 123 liralık zamma mahkum edilen kamu çalışanları, Ankara'da yaklaşık 15 bin kişinin katılımıyla miting yaptı. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk, "20 milyon vatandaşımızın bir yıllık zam talebini bir kalemde saraylara, uçaklara, yandaşlara dağıtanlardan yüzde 12 ek zam istemek anamızın ak sütü kadar helaldir" dedi.

Yayınlanma: 06.12.2014 - 22:52
Abone Ol google-news

Hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan toplusözleşmeyle 123 liralık zamma mahkûm edilen, enflasyon farkı verilmeyen kamu çalışanları, Ankara’da yaklaşık 15 bin kişinin katılımıyla miting yaptı. Türkiye Kamu-Sen’in mitinginde memurlar yüzde 12 ek zam istedi.

Yurdun dört bir yanından başkente gelen memurlar sabah Toros Sokak’ta toplandı ve buradan sloganlar eşliğinde Abdi İpekçi Parkı’na yürüdü. Yürüyüşte “Padişah” kıyafetleri giyen memurlar, “Hiç kimse şah değil, padişah değil” pankartları taşıyarak, hükümete mesaj gönderdi. Mahkûm kıyafetleri giyen memurlar da üzerlerine “Mağdur Etme Bakanlığı” yazarak Milli Eğitim Bakanlığı’nı protesto etti. Zonguldak’tan gelen memurlar ise madenci baretleri takarak mitinge katıldı. “Hırsıza değil, memura bütçe” pankartları taşıyan memurlar, üzerleri aranarak Abdi İpekçi Parkı’na alındı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk memurları, “Sizler, diktatörlerin, tiranların, kapıkullarının, el etek öpen yalakaların kol gezdiği yerde, haksızlığa, hukuksuzluğa, yolsuzluğa gömülmüş bu diyarda menfaat uğruna cümle âlemin dilini yuttuğu bu zamanda ‘bu devran böyle gitmez’ diyen, alnı öpülesi babayiğitlersiniz” diyerek selamladı. “Memurları, emeklileri enflasyona ezdirmedik” diyenlerin ülkenin “kaynağını ve kaymağını” yandaş çevrelere dağıttıklarına işaret eden Koncuk, 12 yıllık “yıkım politİkalarının” memuru, işçiyi, emekliyi bitirdiğini vurguladı. Koncuk, “yargının fethedildiği, basının kuşatıldığı, ormanların, madenlerin, limanların fabrikaların birilerine peşkeş çekildiği ve kurumların darmadağın edildiğine” dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı’nın oğlunun milli eğitim müfredatını belirlediği bir dönemin yaşandığına işaret eden Koncuk, meydanlarda “Günde birkaç hurma ile açlığını bastıran bir peygamberin ümmetiyiz” diye bağıranların kendilerine 1.4 milyar liraya saray yaptırdığını vurgulayan Koncuk, “Bin odalı saraylarda oturanlar memurun halini nereden bilecek? Bin odalı saraylara kurulanlar 600 lirayla ev geçindirmenin ne demek olduğunu nereden bilecek?” dedi. Koncuk, “Kimsesizlerin kimsesi olacağım” diye iktidara gelenlerin kimsenin sahip olmadığı servete ulaştıklarını kaydetti. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasakları bitireceğim diye iktidara gelenlerin “saltanatın, sarayın ve servetin esiri” olduklarını söyleyen Koncuk, saltanatın bedelini ise memur, işçi ve asgari ücretlinin ödediğini belirtti.

İmzalanan toplusözleşme nedeniyle 2014 yılı bütçesinde memurlara ayrılan paranın tam 3 milyar lirasının hükümete peşkeş çekildiğine işaret eden Koncuk, “Alınan zam ortadadır. Altı da üstü de 123 lira. Paraları sıfırlama konusundaki uzmanlıklarını memuru, emekliyi sıfırlamakta da kullanıyorlar” dedi. İmzalanan toplusözleşmeye tepki gösteren Koncuk, “kamuya bir virüs gibi yerleşmiş asalak sendikacıların” bu hezimetin başmimarı olduklarını vurguladı. Koncuk, memura, emekliye yüzde 12 ek zam isterken “Memur, emekli ve aileleriyle birlikte 20 milyon vatandaşımızın bir yıllık zam talebini bir kalemde saraylara, uçaklara, yandaşlara dağıtanlardan yüzde 12 ek zam istemek anamızın ak sütü kadar helaldir” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler