Menemen rehabilite etmiyor!

Cezaevlerindeki tutukluların ve hükümlülerin tedavi ve rehabilitasyon için gönderildikleri Menemen R Tipi Cezaevi’nin koşullarının sağlıksızlığı ve hastalara şiddet uygulandığı iddiaları İzmir Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu’na taşındı.

Yayınlanma: 23.05.2019 - 19:39
Abone Ol google-news

İzmir Barosu Cezaevi Komisyonu üyeleri avukatlar Leyla Çelik ve Zafer İncin tarafından Menemen R Tipi Cezaevi’yle ilgili hazırlanan raporda, hak ihlalleri tespit edildiği belirtildi. Hükümlü ve tutuklu Ergin Aktaş, Ahmet Hami, Ahmet Çelik ve Cemal Aslan’la görüşen avukatlar, rehabilitasyon merkezi olması gereken cezaevinin tedavi uygulamalarının yerinde belirlenmesi amacıyla il insan hakları kuruluna çağrı yaptı.

Dilekçede, 4 tutuklunun ve hükümlünün bulundukları cezaevlerinden tedavi amacıyla Menemen’e gönderildikleri, ancak tedavilerinin hiç yapılmadığı ya da yarım bırakıldığı vurgulandı. Ahmet Hami ve Ergin Aktaş’ın son aylarda ciğerleriyle ilgili şikâyetleri olduğu, Ergin Aktaş’ın ise kan kustuğu belirtilerek, müvekkillerin bu durumun cezaevi koşullarından kaynaklandığını söyledikleri aktarıldı.
Aktaş’ın 2, Hami’nin ise 1.5 yıl nemli, yoğun lağım kokusu duyulan hücrelerde tutuldukları, 1 kış boyunca da soğuk duş almak zorunda kaldıkları belirtildi. Hastalara ölümle tehdide varan baskılar yapıldığı, Adli Tıp Kurumu raporlarına karşın tecrit uygulamasına gidildiği savunuldu.

Cezaevi yönetiminin tutum ve uygulamalarından ötürü bu 4 hükümlünün, koşullar düzelinceye kadar tedaviyi reddettiğini, Ahmet Çelik ve Cemal Aslan’ın ayrıca intihara teşebbüs ettiğini bildiren avukat Leyla Çelik, “Sonunda müvekkillerimiz tedavi olmadan kendi cezaevlerine gönderildiler. İl insan hakları kurulu Menemen R Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nun tedavi uygulamalarını yerinde tespit etmelidir” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler