Mersin Çalımbay ile 'devam' dedi

Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdman Yurdu, teknik direktör Rıza Çalımbay ile yola devam etme kararı aldı. Yeni sezona transfer yasağı nedeniyle yeni oyuncu alamadan gireceklerini belirten Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, “Bu sorunu fırsata çevireceğiz” derken teknik direktör Rıza Çalımbay, “Tek düşüncemiz kadromuzun tamamını korumak” dedi.

Yayınlanma: 15.06.2015 - 14:55
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig’in geride kalan sezonunu 7. Sırada tamamlayan Mersin İdman Yurdu, teknik direktör Rıza Çalımbay ile 1 yıllık yeni sözleşme imzaladı.

İmza töreninde konuşan Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, lige yeni çıkan ve yeni kurulan bir takımın 47 puanla 7.sırada maratonu tamamlamasının önemli bir başarı olduğuna dikkat çekti. Kahramanlı, “Geçen sezon hak etmediğimiz bir transfer yasağı aldık. Bu konu da çok da mücadele ettik ama yasağı kaldırtamadık. Bu sene de bu sorunu fırsata çevireceğimize inanıyorum” dedi.
 
‘Lig bitmeden teklifler aldım’
 
Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da, Mersin’de kaldığı için mutlu olduğunu söyledi. Transfer yasağının geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında başladığına dikkat çeken, buna rağmen ligi iyi bir yerde bitirdiklerini kaydeden Çalımbay,  “Sezon bitince bana çeşitli kulüplerden teklifler geldi. Lig devam ederken de teklifler geldi. Biz de başkanımızla birlikte değerlendirmeler yaptık ve teklifleri reddettik. Ben burada mutluyum. Oyuncularımı seviyorum ve kadroyu ben kurdum. Bu dönemde takımı terk etmek doğru olmazdı. Takımıma güveniyorum. Sezona transfer yapamadan başlamak bir dezavantaj olacak ama bizim de şöyle bir avantajımız var. Tüm oyuncularımı tanıyorum, ne yapabileceklerini, bana ne verebileceklerini biliyorum. Transfer yapamadık mazeretine sığınmayacağız. 6 ayı nasıl geçiririz ona bakmamız lazım. Tek düşüncemiz kadromuzun tamamını korumak. Takımı korursak, herkes kapasitesinin üzerinde oynarsa, devre arasında da takviye yaparak yolumuza devam ederiz    “ diye konuştu.
 
Mersin neden Demirören dedi?
 
İmza töreninde Mersin İdman Yurdu’nun Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerinde mevcut başkan Yıldırım Demirören’i destekleme kararına ilişkin sorular da gündeme geldi. Bir gazetecinin “Haluk Ulusoy geçmişte Mersin delegesi olarak TFF’de yer aldı, MİY’de yöneticilik yaptı. Ulusoy’u değil de Demirören’i destekleme kararınızın gerekçesi nedir” sorusuna Başkan Ali Kahramanlı şöyle yanıt verdi:

“kulüpler Birliği’nde Gençlerbirliği, Trabzon ve Gaziantep Yıldırım Demirören’e muhalifti ama bu kulüpler çıkıp da ‘biz şunu destekliyoruz’ diye isim vermedi. 14 takım da Demirören’e destek kararı aldı. Biz böyle bir ortamda çıkıp da ‘Ulusoy’u destekliyoruz’ diyemezdik.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler