Mersin’de barış ve kardeşlik mitingi... Hem Nazım Hikmet hem tekbir

Mersin’de sivil toplum örgütlerinin çağrısı ve Mersin Valiliği’nin desteğiyle düzenlenen “Barış ve kardeşlik için bayrağını al da gel” mitingi yüzlerce yurttaşın katılımıyla yapıldı. AKP, CHP ve MHP’li milletvekillerinin kol kola yürüdüğü etkinlikte Nazım Hikmet ve Ahmet Arif’in şiirleri de okundu Mustafa Yıldızdoğan’ın “Ölürüm Türkiyem” şarkısı da çalındı. Katılımcıların bir kısmı “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı attı bir kısmı tekbir getirdi.

Yayınlanma: 24.12.2016 - 15:41
Abone Ol google-news
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın çağrısı üzerine çok sayıda sivil toplum örgütünün katılımıyla gerçekleşen “Barış ve kardeşlik için bayrağını al da gel” mitingi için yüzlerce kişi Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde toplandı.
 
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, AKP milletvekilleri Hacı Özkan ve Yılmaz Tezcan, CHP milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Serdal Kuyucuoğlu, MHP Milletvekili Baki Şimşek de  aralarında olduğu yüzlerce kişi buradan Cumhuriyet Alanı’na kadar yürüdü.
 
Yürüyüş sırasında miting aracında görevli  sunucu  Nazım Hikmet’in “Bu memleket bizim” ve   Ahmet Arif’in  “Diyarbakır Kalesi’nden notlar ve Adiloş bebenin ninnisi” adlı şiirinden  dizeler okudu. Miting aracından Mustafa Yıldızdoğan’ın “Ölürüm Türkiyem” şarkısının yanı sıra Ayten Alpman’ın “Bir başkadır benim memleketim” şarkısı çalındı.   Yürüyüşe katılanlar bir kısmı tekbir getirirken bir kısmı “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Ne mutlu Türküm diyene”, “Kahrolsun PKK”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganı attı.
 
Mersin teröre karşı tek yürek  
 
Cumhuriyet Alanı’nda, sivil toplum örgütleri adına hazırlanan bildiriyi okuyan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, teröre karşı tek yürek olduklarını söylerken Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Gün hayıflanma, kaygılanma günü değildir. Gün vatana kast edenleri bu tablo ile kahretme günüdür” dedi.
 
Mersin Valisi Özdemir Çakacak da, “Mersin teröre karşı tek yürek oldu. Burada Türkiye var. Çünkü Mersin her özelliğiyle, her şeyiyle Türkiye’nin örneğidir. Türkiye’dir” diye konuştu. Yürüyüş Yenişehir İlçe Müftüsü Halil Uzun’un şehitler için dua okumasıyla sona erdi. 
 
Yoğun güvenlik trafikte kaos yarattı 
 
Mersin mitingi miting nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri aldı. TSG Stadı ile Cumhuriyet Alanı’nı bağlayan İnönü Bulvarı’nı tamamen trafiğe kapatan polis, bulvara açılan tüm yolları da kesti. Miting nedeniyle yapılan trafik düzenlemesinden sürücülerin önceden haberdar edilmemesi nedeniyle trafikte tam anlamıyla kaos yaşandı.
 
Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, İstiklal Caddesi ve Burhan Felek Caddesi’ndeki sıkışıklık mitingden saatler sonra kontrol altına alınabildi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler