MHP'nin itirazlarına bir kabul bir ret

Hatay’da milletvekili sayısı 2'den 1'e düşen MHP'nin seçim kurullarına yaptığı itirazlarda, Antakya 1. bölge ile Reyhanlı ve Hassa'da itiraz edilen sandıklarda oyların yeniden sayımı için karar alınırken, Antakya 2. bölgenin ardından İskenderun 1. bölgede (eski beldeler) sayımına ilişkin yapılan itirazı reddedildi.

Yayınlanma: 27.06.2018 - 16:55
Abone Ol google-news

Yurt dışı oylarıyla Hatay’da milletvekili sayısı 2'den 1'e düşen MHP'nin seçim kurullarına yaptığı itirazlarda, Antakya 1. bölge ile Reyhanlı ve Hassa'da itiraz edilen sandıklarda oyların yeniden sayımı için karar alınırken, Antakya 2. bölgenin ardından İskenderun 1. bölgede (eski beldeler) sayımına ilişkin yapılan itirazı reddetti. Ancak İskenderun 2. bölge ile Arsuz ve Belen kırsalındaki sandıkların yeniden sayımına karar verildi. İskenderun 2. bölgedeki dokuz sandık torbasında yapılan yeniden sayım sonucu, AKP'nin 7 oyu silindi.

MHP'den Hatay milletvekili seçilen Lütfü Kaşıtçı, milletvekilliği yurtdışı oylarıyla düşen İbrahim Gül ve MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt ile birlikte, adliyesi karşısındaki alanda dün basın açıklaması yapan MHP YSK Üyesi Abdullah Bahadır, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yapacağı ikili görüşmede, yurtdışı oylarıyla değişen miilletvekilliği dağılımı ve itiraz ettikleri illerdeki konunun görüşüleceğini ifade etti. MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Hatay'dan beklentisi olduğunu ifade eden Bahadır, bir soru üzerine, "Genel başkanımızın itiraz ettiğimiz illerle alakalı çok yakinen bilgisi var, takip ediyor. Benim şahsi kanaatim şudur ve duyumlarımıza göre sayın genel başkanımız ve cumhurbaşkanı bu konuyu görüşeceklerdir. Allah nasip ederse hukuk çerçevesinde netice alacağız" dedi.

24 Haziran seçimlerinde cumhur ittifakı ve MHP'nin çok yüksek bir başarı elde ettiğini ve seçimlerden muzafer ayrıldığını ifade eden Bahadır, "Hatay, Aydın, Elazığ'da alın terimizle, oruç ağızla gezdiğimiz ve hak ettiğimiz oyu sandıkta Allahın izniyle kaybetmeyeceğiz, kaptırmayacağız. Yurtdışı oylarının Hatay'a yansımasının vekil dağılımını değiştirmesi üzerine genel başkanımız Hatay'a ilgi gösterdi ve bizi buraya gönderdi. İki gündür 15 ilçede itirazlarımızı hazırladık ve 15 ilçede sandıkların tamamına itiraz ettik. İlçe seçim kurullarının ret kararına karşı itirazla yapacağız. MHP'nin oyu helal oydur, organik oydur. Cumhur ittifakının Hatay'da çıkardığı vekil sayısı 6'dır. Bu da kimilerinin söylediği gibi birikteyiz anlamına gelmez. Cumhur ittifakının Hatay'da vekil dağılımı 4-2'dir ve sonuna kadar bunun mücadelesini vereceğiz. Ben buradan Ankara'ya iki vekille dönmek istiyorum. Genel başkanımızın Hatay'dan beklentileri var. İskenderun'da yaptığımız itirazların birtakım neticerini aldık. Hukuk çerçevesinde taleplerimiz var, somut gerekçelerimiz var. Bunların karşılığında MHP'nin helal oylarının bize yazılması gerekiyor. Karar aleyhimize olursa konuyu YSK'ya götüreceğiz. Biz uyumuyoruz, teşkilatımızın da uyumaması gerekiyor. Yaptığımız çalışmaların neticesini Hatay'da almamıza çok az kaldı. Seçim kurulu hakimleri ve görevlerine inanıyor, güveniyoruz. MHP'nin aldığı helal oyların bize yazılması gerekiyor" değerlendirmesini yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler