Millet bahçesi manzaralı daireler

Çok katlı kompleks projenin inşaatı sürerken tam kuzey cephesinde kapsamlı bir çalışma başlatıldı. AKM alanında yapılacak millet bahçesinin planları da koruma kurullarından geçirildi.

Yayınlanma: 17.01.2020 - 02:00
Millet bahçesi manzaralı daireler
Abone Ol google-news

Ankara’da belediyenin eski fen işleri yerleşkesi üzerine eşi AKP milletvekili Fatih Erdoğan’ın inşa ettiği kompleksin cazibesinin artırılması için başka faktörlerin de devreye sokulduğu ortaya çıktı. 

Projenin kuzey cephesi devlet tarafından Atatürk Kültür Merkezi (AKM) alanına yine devlet tarafından yapılacak millet bahçesine bakıyor. Firma da projesine 50 metre mesafede millet bahçesinin bulunduğunu reklamlarında dahi kullanıyor.

İktidarın başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm sözcüleri uzun süredir “yatay yapılaşma” söylemini dile getiriyor. Bu demeçlerin basına yansıdığı günlerde Fatih Erdoğan’ın firmasınca dikey yapılaşma hız kesmeden sürdü. İskeleti çıkılan binalar Melih Gökçek tarafından yapılan çok katlı Ankara Büyükşehir Belediye binasının yüksekliğini bile geçti. Kimse demeçler sırasında süren bu dikey yapılaşmaya ses çıkarmadı, engellemedi.

MANZARASI DEVLETTEN

Çok katlı kompleks projenin inşaatı halen sürerken tam kuzey cephesinde ise çok kapsamlı bir çalışma başlatıldı ve AKM alanında inşa edilecek millet bahçesinin planları da koruma kurullarından geçirildi. Erdoğan’ın projesine ciddi ölçüde prestij sağlayan millet bahçesine komşu olma durumu projenin televizyon reklamlarında da özellikle vurgulanıyor.

Cumhuriyet’in ulaştığı millet bahçesi planına göre AKM alanındaki bazı tesisler varlığını korurken boş alanlara yeni yapılar da inşa edilecek. Proje kapsamında millet kıraathanesi, cami, kır lokantası, pavlion (tohum merkezi - çocuk kulübü), sağlık merkezi, iki tane sanat atölyesi, çok amaçlı bina, çayhane, pazar yerleri, bakım onarım merkezi, durak, kapalı otopark, müze, giriş kapısı ve binicilik maneji yapılacak.

Erdoğan’ın projesinden taşınmaz alacak olanlar, devlet tarafından yapılacak millet bahçesi tesislerinden de yakınlık nedeniyle en kolay yararlanma olanağına kavuşacak. Örneğin bazı konutlar millet bahçesi manzaralı olacak. Başkentin en kapsamlı sosyal - kültürel alanına yakınlığı, proje kapsamındaki taşınmazların fiyatlarına doğrudan olumlu yönde yansıyacak. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler