Milli Eğitim müdüründen öğrencilere mitinge katılın yazısı

Liselere Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz tarafından gönderilen yazıda, Erdoğan’ın da katılacağı İstanbul’un fethi programına katılım istendi.

Yayınlanma: 29.05.2015 - 04:35
Abone Ol google-news

Türkiye’nin çeşitli illerinde, öğrenci ve öğretmenler, AKP’nin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın mitinglerine resmi yazılarla gitmeye zorlanıyor, gelmeyenlere yönelik tehdit dolu ifadeler kullanılıyor. Son olarak Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz imzasıyla resmi liselere yollanan yazıda, “İstanbul’un Fethi’nin 562. kutlama programı kapsamında 30 Mayıs 2015 tarihinde Yenikapı Miting Alanı’nda saat 17.30’da, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı İstanbul’un Fethi’nin 562. yılı Fetih Şöleni programına öğrenci gruplarının katılımı” istendi. 30 Mayıs, cumartesi gününe denk geliyor.

gününe denk geliyor. Yazıda 30 Mayıs “Fetih Şöleni Kutlama Programı’na okul müdürlüklerimizin gerekli hassasiyeti göstermelerini, katılımı azami düzeyde sağlamalarını, öğrenci katılımı yapacak okulların ekli tabloyu doldurarak araç temini için fetih562@gmail. com adresine gönderilmesi gerekmektedir” deniliyor.

‘Kanunsuz emir’

Eğitim-İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada “Söz konusu mitinglerin siyasi mitingler olduğu, burada iktidar partisinin icraatı ve vaatlerinin aktarıldığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da açıkça taraf olduğunu ifade ettiği beyanları etrafında, mevcut durumun kamuoyunda ciddi tartışma konusu olduğu bilinmektedir. Ayrıca bu mitinglerde siyasi parti alametlerinin de kullanıldığı kamuoyundan takip edilmektedir. 657 sayılı Kanun’un 7. maddesinde yer alan “kamu görevlilerinin tarafsızlığı” ilkesi gereği bu mitinglere katılma zorunluluğu uygulaması hukuka aykırı niteliktedir. İşaret edilen algı ortadayken idare tarafından iletilen söz konusu bu emrin, ‘kanunsuz emir’ niteliğinde olduğu açıktır.”

Katılıma zorlamak suç

Eğitim Sen’den yapılan açıklamada da “İl, ilçe milli eğitim müdürleri ve okul müdürlerinin, iktidar partisi için seferber oldukları” öne sürüldü. Açıklamada şöyle denildi: “Öğrenci ve öğretmenleri resmi yazılar ve sözlü emirler üzerinden zorla AKP’nin ve cumhurbaşkanının mitinglerine götürülmek istenmesi açıkça suçtur ve kabul edilemez.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler