Mitchell, Gül ve Babacan ile görüştü

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen ABD'nin Orta Doğu özel temsilcisi George Mitchell ile bir araya geldi. Dışişleri Bakanlığ'ındaki basına kapalı görüşmenin ardından açıklama yapılmadı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da kabul edilen Mitchell'in yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi bekleniyor.

Yayınlanma: 25.02.2009 - 19:24
Abone Ol google-news

ABD'nin Orta Doğu Özel Temsilcisi George Mitchell, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, ''Orta Doğu konusunda Türkiye'nin görüşlerine ve desteğine ihtiyaçları olduğunu'' aktardı. Alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül'ün, ABD'nin Orta Doğu Özel Temsilcisi Mitchell'i kabulü yaklaşık 1 saat sürdü. Kabulde Mitchell, ''Orta Doğu konusunda Türkiye'nin görüşlerine ve desteğine ihtiyaç duyduklarını'' belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül de ''Barack Obama'nın ABD Başkanı seçilmesiyle dünyada bir umut ortamının oluştuğunu'' ifade ederek, ''bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini'' vurguladı.
Gül, ''bu çerçevede Türkiye'nin üzerine düşen çabayı göstermeye hazır olduğunu'' kaydetti. Kabulde, Cumhurbaşkanı Gül'ün Orta Doğu konusunda ''geçmişten bugüne uzanan geniş bir değerlendirme'' yaptığı ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon