Düğün Fotoğrafçılarına Yer Verin

Düğün ve ya nikah organizasyonları hayatımızda yaptığımız en önemli olaylardan birisidir. Sonuçta sürekli olarak evlenilmiyor. Bu yüzden o günün hep en özel olması için elimizden geleni yaparız.

Yayınlanma: 02.09.2015 - 11:15
Abone Ol google-news

Bu durum herkes için genel olarak böyledir. Belirli bir düzeyde önem verilir ve bütün hazırlıklar bu doğrultuda yapılır. Düzenlemeler tekrar ve tekrar gözden geçirilir. Hiçbir şeyin eksik olması istenmez böyle özel bir günde. Her şey hazır olduktan sonra ise tören içerisinde yer alması gereken kişilerden birisi de düğün fotoğrafçısı olarak karşımıza çıkar. Olmasa da olur diyenler olabilir aranızda ancak küçük bir ayrıntı olsa da önem taşır o organizasyon içerisinde. Düğün fotoğrafçısı, organizasyonda bulunan herkesin fotoğrafını bir kare de olsa çekmek için uğraşır. Eğer bir fotoğrafçı olmazsa düğün içerisinde daha sonra düğün fotoğraflarına baktığınızda herkesin fotoğrafı ile karşılaşamayabilirsiniz. En özel anları aile ile olan birlikteliklerin profesyonel bir düğün fotoğrafçısı ile doğru açıdan uygulanan ve doğru fotoğraf tekniği sayesinde elinden çıkması, istenen bir durumdur.

Düğün fotoğrafçısı için durum sadece tören sırasında gelen misafirlerin ve tören esnasında gelin ve damadın fotoğraf çekimi değildir. Düğün öncesi güzel mekanlara gidilmesi ve profesyonel fotoğrafların çekilmesidir. Bu tür mekanların seçimleri tamamen evlenen çifte bağlı olarak değişir. Egzotik yerlere gidilerek bu çekimler gerçekleştirilebilir. Bu yerler deniz kenarları ve ya ormanlar olabilmektedir, çift sadece stüdyoda da fotoğraf çekimlerini gerçekleştirebilir.  Ancak, bu gibi durumlar için gelin ve damat arasındaki iletişim ve aynı şekilde bunların düğün fotoğrafçısı ile iletişimi kuvvetli olmalıdır. Fotoğrafçı gelin ve damada nasıl poz vermeleri gerektiklerini söyleyerek onlara direktifte bulunur. Bu sayede, üzerinden yıllar geçse bile bu özel anlar bir resim ile ölümsüzleştirilmiş olur. Özellikle son zamanlarda çekilen fotoğrafları internette görüyoruz. Birçoğu doğal olmayan ve bununla beraber samimiyet içermeyen fotoğraflardır. Durumun böyle bir hal almaması için bütün iş düğün fotoğrafçısı üzerindedir. Doğal pozları yakalamak kolay bir iş değildir. O anı yakalamak için bir profesyonele ihtiyaç vardır. İşin kötü yanı ise düğün günü ev sahiplerinin telaşlı olmasıdır ve bu telaşın gelin ve damata da yansımasıdır. Bu durumda doğal pozlar yakalamak için düğün fotoğrafçısı bir gün boyunca ayakta kalarak sürekli poz yakalamaya çalışır. Bu yüzden saygı duyulası bir meslektir. Günün sonunda ise gelin ve damata ya da yakın akrabalara fotoğraflar gösterilerek beğenilenler içerisinden seçilir ve onlar basılır. Bu fotoğrafların boyutları da istenilen şekilde farklılaşabilmektedir.

Düğün fotoğrafçıları belirli fotoğraf stüdyolarına bağlı olarak çalışırlar ve gelin ile damadın stüdyo ile anlaşma koşullarına göre fotoğrafçı düğün içerisinde belirlenen saat kadar bulunur ve fotoğraf çeker. Düğün fotoğrafçısı bu tür özel organizasyon için oldukça gereklidir. Bu yüzden düğünlerinizde ya da nikahlarınızda yer verin.

http://www.erayhaciosmanoglu.com/


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon