Motosikletli Süpermen HELP ME!

Onun adı Help Me! Yani "Bana yardım et!" Şaka yapmıyoruz. Yardım isteyen herkesin yardımına koşuyor, istedikleri ne ise onu gerçekleştiriyor. Tabi ki cüz’i bir para karşılığında. Bir nevi motosikletli, paralı Süpermen.

Yayınlanma: 13.07.2015 - 12:38
Abone Ol google-news

Kendisine “Help Me” diyen bir adam var. Bu adamın bir de motosikleti var. İstanbul’da yaşıyor. 36 yaşında. Arıyorsunuz, “Help me, çorabım kaçtı. Bana çorap alır mısın?” diyorsunuz misal, hemen yola koyuluyor. Tam da istediğiniz renkte ve markada alıp, getiriyor. Yahut bir iş adamı olduğunuzu hayal edin, koştur koştur geldiğiniz havaalanına ayağınızı basar basmaz eyvah o da ne, pasaportunuzu otelde unutmuşsunuz. Hemen Help Me’yi arıyorsunuz, siz kahvenizi yudumlarken o motosikletiyle gidip pasaportunuzu çoktan alıp size getirmek için yola koyulmuş oluyor. Bu örnekler uzayıp gidiyor...

 

BENİ RAHATSIZ EDEBİLİRSİNİZ

Hemen tanıştıralım… İnsanlara yardım etmek ve kendisinin deyimiyle zaten kolay olmayan bu hayatta yalnız olmadıklarını onlara göstermek için çalıştığını söyleyen bu adamın adı Murat. Murat Kavak işten yeni ayrıldığı bir akşam, Cihangir’in ünlü merdivenlerinde arkadaşlarıyla bira içerken aklının ucundan bile geçmemişti böyle bir iş. Biraları bitmişti ve kimse gidip bira almaya yanaşmıyordu. Murat anlatıyor o dakikaları: “Canım çok sıkkındı. Bir süre sonra biramız bitti. Kendi aramızda bu yüzden tartıştık. O akşam eve döndüğüm zaman kendi kendime söylenmeye başladım. Birisi gidip bize istediğimiz birayı alabilirdi, bize bu iyiliği yapabilirdi. Birisinin başı sıkıştığı zaman ilk ne diyor, “Biri bana yardım etsin.” Bunu dedikten sonra en yakın arkadaşlarını aramaya başlıyorlar. Arkadaşları da yardım edemezse ne yapacaklarını bilemiyorlar. İşte tam bu noktada ben devreye giriyorum. İnsanları rahatsız etmelerine hiç gerek yok, beni rahatsız edebilirler."

Kavak önce kendisine "Help Me" adını takıyor, ardından da el ilanları dağıtarak insanlara ulaşmaya çalışıyor. 2010 yılında ilk bu işe girdiği vakitlerde, ilgi istediği gibi olmayınca bir nevi küsüyor ve ‘Help Me’ projesini durduruyor. Ta ki geçtiğimiz eylül ayına kadar. Bu sefer daha kararlı. "İnsanlara bu defa ulaşacağım" diyor ve hakikaten kararlılığının ve ısrarının karşılığını kısa zamanda almaya başlıyor. Bavulu bozulan da onu arıyor, kapısını açamayan da. 

Asıl amacı ise kendisinin deyimiyle kesinlikle para değil. Müşterilerinden istediği para ise oldukça cüz’i. Gülümsüyor ve anlatmaya devam ediyor: "Sadece insanlara yardım etmek ve yalnız olmadıklarını hissettirmek istedim. Bu işi yaparken hem keyif alıyorum hem de para kazanıyorum. Bu işi yapmadan önce param yoktu. Yolda yaralanan bir köpek yahut kedi gördüğüm zaman yardım edemiyordum, onları veterinere götüremiyordum. Ben bu işi yaparak ve bu işten para kazanarak yolda kalan, yaralanan hayvanlara da yardım edebileceğimi düşündüm. Hem geçimimi sağlayabilecektim hem de insanlara yardım edebilecektim. Şimdi insanlar bir ihtiyaçları olduğu zaman sabahın 7’sinde bile beni arayıp “Help Me, sana ihtiyacım var” diyorlar.”

 

BU BİR İYİLİK HAREKET 

Ve Kavak gururla, mutlulukla devam ediyor sözlerine: “Bu bir iyilik hareketi. İnsanların kendi çevrelerinin dışında birilerinin onlara “Sana yardım edebilirim" demesine ihtiyacı var. Her şey para değil bu hayatta. Bob Marley’in ölürken oğlu Ziggy’ye dediği son sözü kendime hayat felsefesi edindim: "Unutma oğlum, para her şeyi satın alamaz." 

Ben yaptığım bu işten para kazanmanın derdinde değilim. Benim kafamda çok değişik projeler var. Planladığım şeyleri gerçekleştirebilirsem bu işi bir kademe daha yukarı çıkaracağım. İnsanlara çok daha fazla faydam olsun istiyorum. İleride bu işten çok iyi para kazanmaya başladığım zaman ücretsiz üniversite, yaşlılar için bakım evi, belki de hayvanlar için barınaklar açabilirim.” 

 

KADINLAR SUTYEN ERKEKLER ANAHTAR

Help Me'nin müşteri portföyü bir hayli geniş. Her yaştan... Herkes bir gün yetiş Help Me diyebiliyor. Help Me kadınların daha çok sutyen, çorap ve rimel istediğini söylüyor. Erkekler ise genellikle unutulan anahtarlarını, açamadıkları kapılarının açılmasını ve içecek bir şeyler istiyorlar. Help Me'den istenen başka örnekler: Motosiklet kaskı, karpuz...  Fermuarı bozulan bavul, camı kırılan telefon, tamire gidecek araba, üzerinde Messi yazan forma... Bu hizmeti 7-24 alabiliyorsunuz. İstediğiniz hizmet İstanbul dışında ise fiyat artabiliyor.

 

ÖĞRENCİYE ÖZEL İNDİRİM

Peki, nedir bu hizmetin bedeli diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Help Me, kendisinin ifadesine göre çok zor durumda kaldığınız zamanlarda paranız yoksa istediğiniz hizmeti ücretsiz gerçekleştirebiliyor. Lakin yapılan işe göre de fiyat değişiklik gösteriyor. "Bir liraya da bu işi yapabiliyorum, beş liraya da. İşin niteliğine göre fiyat değişiyor. Ama çok büyük rakamlar kesinlikle yok. En az bir lira ya da beş liradan başlıyor. İnsanların gönüllerinden ne koparsa. Tabii ki öğrencilere özel indirimim var. Öğrenciler çoğunlukla evrak ya da ders notu göndermek istiyorlar. Eğer yolumun üstü olursa göndermek istediklerini, istedikleri adrese ücretsiz götürüyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler