Mücadeleleri ışığımız oldu

İÜ Toplumcu Hukukçular Kulübü, Prof. Dr. Tanilli ve Prof. Tanör anısına panel düzenledi

Yayınlanma: 28.11.2019 - 02:00
Mücadeleleri ışığımız oldu
Abone Ol google-news

İki akademisyenin ülke sorunlarına kulak vererek söz söylemekten geri durmadığını belirten kulüp üyesi Altındiş, “Hocalarımızın mücadelesi gençliğe ışık tutuyor” dedi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Toplumcu Hukukçular Kulübü, hocaları Prof. Dr. Server Tanilli ve Prof. Dr. Bülent Tanör anısına “Yargı Reformu Paneli” düzenledi. Beyoğlu’ndaki İstanbul Barosu Kültür Merkezi’nde önceki gün akşam gerçekleşen panelde, açılış konuşmasını kulüp üyesi Furkan Ahmet Altındiş yaptı. Altındiş iki akademisyenin ülke sorunlarına kulak vererek söz söylemekten geri durmadığını belirterek “Bu sebeple iki hocamız da özgür düşünce düşmanlarının hedefi haline gelmiştir. Hocalarımızın mücadelesi gençliğe ışık tutuyor” dedi.

Panelde konuşan İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı avukat Nazan Moroğlu ise yargı reformu strateji belgesinin hazırlanışının hukuk kurallarına uygun olmadığının ve yürütmenin merkezi olan “külliye”de açıklanmasının yanlış olduğunun altını çizdi. 

Moroğlu, “Biz İstanbul Barosu olarak belgedeki 9 başlığı ve alt başlıklarını incelediğimizde biz bu reformu çöpe atarız demiştik. Bu yargı reformunu önümüze getirirken güvenilir ve ulaşılabilir bir yargı sistemi vaat ettiler ki, bugün yargının güvenilir olmaktan uzak olduğunu itiraf ettiler. Artık her şey Cumhurbaşkanı Kararnameleri ile halloluyor. Ne reformu? Resmi Gazete artık basılı çıkmadığı için, sabah yayımlanan gazete öğlen düzeltiliyor. Sosyal medyada paylaşım yapar gibi kararname yayımlanıyor” diye konuştu.

Avukat Ayhan Erdoğan ise “Yargı reformu buysa iyi ki devrim yapmadılar diyorum. Bu olsa olsa karşıdevrim, karşı reform olur. Avukatlara yeşil pasaport verilmesi kararı da var paketin içinde fakat bunun için 15 yıl beklemeniz gerekiyor. Bu 15 yılın dahilinde ve sonrasında uslu durmanız, muhalif avukat bile olmamanız gerekiyor” dedi. 

AYDINLANMA MÜCADELESİNİN NEFERİ ANILIYOR 

Sosyoloji, siyaset bilimi ve anayasa hocası, aydınlanma mücadelesinin en önemli isimlerinden gazetemizin eski yazarı Prof. Dr. Server Tanilli, ölümünün 8. yılında yarın Karacaahmet’teki mezarı başında saat 12.00’de düzenlenen törenle anılacak. Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) de aynı gün saat 18.30’da Beyoğlu Asmalı Mescit’te bulunan FKF İstanbul Temsilciliği’nde, Server Tanilli, Bülent Tanör ve Mümtaz Sosyal anısına “Hukuktan felsefeye, aydınlanmadan siyasete Türkiye’de hukukun güncel durumu” konulu panel düzenleyecek. Tanilli’nin oğlu Bülent Tanilli’nin katılacağı panelde, Dr. Mehmet Cemil Ozansü ve avukat Baran Kaya da bir konuşma yapacak. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler