Mühendislik asgari ücreti için mücadele

Makina Mühendisleri Odası yeni yönetimini belirlemek üzere 9 Şubat Pazar günü seçime gidiyor.

Yayınlanma: 07.02.2020 - 02:00
Mühendislik asgari ücreti için mücadele
Abone Ol google-news

İki listeyle girilecek seçimde, Demokrat Makina Mühendisleri Grubu’nun başkan adayı İbrahim M. Tataroğlu, son birkaç yıldır mühendislik mesleğinin itibarsızlaştırılaştığını ve mühendislik eğitimindeki niteliğin düşürüldüğünü vurguladı. Meslektaşlarının mühendislikten ziyade ara teknik eleman pozisyonlarında işe alınmak istendiğini kaydederek, “Meslektaşlarımız asgari ücretten çalışmaya zorlanıyorken bunlar yetmezmiş gibi SGK, 2012’de TMMOB ile imzaladığı Mühendislik Asgari Ücreti Protokolü’nü tek taraflı feshederek yasal olmayan bir şekilde, mühendislerin asgari ücret haklarını ellerinden aldı. Biz mühendislik asgari ücreti için mücadeleye devam ediyoruz, gelecek dönem en önemli gündemlerimizden birisi de Mühendis Asgari Ücreti olacak” dedi.

Tataroğlu’nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

- Her yıl işçi sağlığı ve iş güvenliğine yönelik, kadın cinayetlerine yönelik, Türkiye sanayi ve ekonomisine yönelik çalışmalar, sempozyumlar, toplantılar düzenliyoruz. İktidarın örtbas etmeye çalıştığı konuları, bilimsel verilere dayanarak ortaya çıkarıyoruz.

- Kamu kaynaklarının rant uğruna harcanmasına, çevre katliamına, bilim insanlarının uyarılarının dikkate alınmamasına karşıyız. Üstelik büyük İstanbul depremini konuşmamız gereken şu günlerde Kanal İstanbul’u konuşuyor olmamız çok büyük bir hata.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler