Mumcu, Atatürkçülük ile sosyalizm köprüsünü kurdu

Aracına yerleştirilen bombalı suikastla 27 yıl önce katledilen gazetemiz yazarı Uğur Mumcu ve aydınlar Belçika’da da anıldı.

Yayınlanma: 03.02.2020 - 02:00
Mumcu, Atatürkçülük ile sosyalizm köprüsünü kurdu
Abone Ol google-news

Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında CHP Belçika Birliği, gazetemiz yazarı Uğur Mumcu’yu ölümünün 27. yılında yazlarımız Prof. Dr. Emre Kongar ve Mustafa Balbay’ın katılımıyla panel düzenledi. Yoğun katılımın olduğu panelde konuşan yazarlarımız Prof. Dr. Emre Kongar ve Mustafa Balbay, Uğur Mumcu’nun gazeteciliğini ve o dönem katledilen aydınları anlattı.

Kongar, emperyalizmin Türkiye’de demokratikleşmenin önüne geçmek için toplu ve bireysel cinayetler işlediğine dikkat çekerek Mumcu katliamının da bireysel cinayetlerin gerçekleştiği ikinci dalga cinayetlerinden olduğunu aktardı. Kongar, Mumcu’nun “Atatürkçülük ile sosyalizm arasındaki ilişkiyi kurmuş, bu iki tarihsel akımın birbiri ile olan köprüsünü oluşturmuş bir düşünür ve yazar” olduğunu anlattı.

Balbay ise Uğur Mumcu’nun; “Türkiye Cumhuriyeti’ne, Atatürk’e, Cumhuriyet devrimlerine ve değerlerine hayatını adamış, gerçeğin peşinde ödünsüz bir şekilde koşan bir gazeteci” ve “müthiş bir dost” olduğunu aktardı. Atatürk’ün savaşlardan çok barış zaferleri olduğunu anımsatan Balbay, “Türkiye’de gelinen noktada medya gücü değil, güçlerin medyası var. Kendi gücünüzü temsil eden medyanıza destek olun” dedi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler