Nani imzayı attı Van Persie geliyor

Portekizli yıldız F.Bahçe formasını giydi, sırada Hollandalı golcü var

Yayınlanma: 07.07.2015 - 07:12
Abone Ol google-news

Fenerbahçe, dünyaca ünlü yeni transferi Luis Nani’ye dün Şükrü Saracoğlu Stadı’nda 3 yıllık imza attırdı. Portekizli yıldız için Manchester United’a 6 milyon Avro bonservis bedeli ödenecek. Nani’nin İstanbul’a gelişinde havaalanında nasıl izdiham yaşandıysa törende de aynısı oldu. Sarı- Lacivertli taraftarlar, yeni transfere büyük ilgi gösterdi. Şimdi sırada ‘Uçan Hollandalı’ olarak bilinen Robin Van Persie var. F.Bahçe, Persie’yle anlaştı. Bu transfer de an meselesi. Hollandalı yıldızın bu hafta içinde İstanbul’a geleceğini öğrendim. Anlayacağınız uzun bir süre suskun kalan F.Bahçe transferde eski günlerine dönüyor. Kadroda önemli isimler, yıldızlar var. Teknik patronun ve futbolcuların bazılarının Portekizli olması başarıda işi kolaylaştıracak gibi. Lig bir yana önemli olan Avrupa. Bu kadro Zico döneminde alınan başarıyı yakalayabilir hatta üzerine koyabilir.

‘Van Persie gelirse iyi bir karar olur’

Nani, F.Bahçe’nin gündeminde yer alan eski takım arkadaşı Van Persie’nin transferiyle ilgili “Van Persie’yle konuşma şansı henüz bulamadım. Çok tecrübeli, iyi bir oyuncu. Onu gayet iyi tanıyorum. Eğer transfer edilirse güzel bir karar olur” dedi. Sarı-Lacivertli kulübe geldiği için mutlu olduğunu söyleyen Nani şu ifadeleri kullandı: “Başkanımıza ve Terraneo’ya çok teşekkür ederim. Kararımdan dolayı mutluyum.”

Cüneyt Çakır yorumu

Şampiyonlar Ligi’ndeki Manchester United-Real Madrid maçında Cüneyt Çakır’ın göstermiş olduğu kırmızı karta da değinen Nani, “Futbolun içinde olan şeyler. Futbol böyledir. Hakemler bazen kararlar verirler ancak bunlar geçmişte kaldı. Benim için bir numarada F.Bahçe’nin başarısı var” şeklinde konuştu. Portekizli son olarak Türkiye Ligi’nin önemini bildiğini söyledi ve şu yorumda bulundu: “F.Bahçe ve G.Saray’ın şampiyonluk mücadelesinde olduğunu biliyorum. Derbi maçların önemini de biliyorum.”

Hollandalı’yla ön protokol

2014 Dünya Kupası’nda İspanya’ya uçarak attığı kafa golünden sonra adı ‘Uçan Hollandalı’ya çıkan Van Persie’yle F.Bahçe arasında ön protokol imzalandı. Hollandalı yıldızın transferinin açıklanması ve birkaç güne kadar İstanbul’a gelmesi bekleniyor. Hollandalı, Türk halkına olan yakınlığı ve Türk dostu olmasıyla biliniyor. Takımın eski yıldızı van Hooijdonk ve Kuyt’ın yakın arkadaşı olan Van Persie’nin Türkiye’de oynayan milli takım arkadaşlarından aldığı olumlu bilgilerin de transferde etkili olduğu ifade ediliyor. Persie, 2011-12 sezonunda Arsenal’de 28, ve 2012-13 sezonunda M. United’ta 26 golle İngiltere Premier Ligi gol kralı olmayı başarmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler