Nâzım Hikmet doğum gününde unutulmadı

Mersin’in Yenişehir Belediyesi, büyük Türk şairi Nâzım Hikmet’in 118. doğum gününde, hem tarihi belgeler ışığında bilgilerin verildiği bir konferans hem de müzikle, Nâzım şiirleriyle renklenen bir dinleti düzenledi.

Yayınlanma: 16.01.2020 - 02:00
Nâzım Hikmet doğum gününde unutulmadı
Abone Ol google-news

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’ndeki etkinlik Nâzım Hikmet ile ilgili birçok kitabı bulunan gazeteci ve belgeselci Dursun Özden’in “Dünyada Atatürk ve Nâzım Hikmet İzleri” konulu sunumu ve ardından yönetmenliğini yaptığı “Han Duvarları” belgeselinin gösterimiyle başladı. 

Etkinliğin ikinci bölümü ise 8 yaşındaki Melis Sanbirgan’ın seslendirdiği ve Muharrem Karagöz’ün piyanosuyla eşlik ettiği Nâzım Hikmet’in “Kız Çocuğu (Hiroşima)” şiirinden bestelenen şarkıyla başladı. Minik Melis şarkı performansıyla uzun süre ayakta alkışlandı. 

Piyano sanatçısı Muharrem Karagöz’ün şarkılar ve emekli öğretmen Ali Diyaroğlu’nun şiirleriyle etkinlik sürdü.

Etkinliğin sonunda Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, sanatçılara teşekkür etmek üzere sahneye çıktı. Özyiğit, Nâzım Hikmet’in “Saman Sarısı” şiirini de seslendirdi. 

ŞAİR, KARTAL’DA DA ANILDI

Kartal Belediyesi, Nâzım Hikmet Ran’ın, 118. yaş günü dolayısıyla anma programı düzenledi. Hasan Âli Yücel Kültür Merkezi’ndeki etkinlikliğe yoğun katılım oldu.

Gazeteci Nebil Özgentürk’ün moderatörlüğünde yapılan gecede, Grup Gündoğarken ünlü şairin bestelenen şiirlerini seslendirdi. Ayrıca; şiir, yazın, müzik, tiyatro ve sinema sanatçıları arasında; Orhan Alkaya, Melike Demirbağ ve Soner Olgun da şiir ve şarkılarıyla gecede sahneye çıktı. Gecenin sonunda, tüm sanatçılar ve katılımcılar hep bir ağızdan “Yiğidim Aslanım” şarkısını alkışlar eşliğinde seslendirdi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler