NBA'de gecenin maçları

NBA’de konferans yarı finalleri tüm hızıyla sürüyor. Hawks-Wizards ve Warriors-Grizzlies serilerinde 1-1’lik eşitlik bulunurken, henüz tek maçın oynandığı Cavaliers-Bulls ve Rockets-Clippers serilerinde deplasman takımlarının üstünlüğü dikkat çekiyor.

Yayınlanma: 06.05.2015 - 12:40
Abone Ol google-news

Hawks-Wizards

Hawks-Wizards serisi özelinde konuşmak gerekirse Atalanta temsilcisi her ne kadar normal sezonda doğunun en başarılı takımı olsa da oyunun karar anlarında skor yükünü üstlenecek yıldız bir oyuncularının olamamasından dolayı ilk turda dahi playoffa estek köstek girebilen Nets önünde serinin kimi maçlarında oldukça zorlandılar. Wizards ilk turda Raptors önünde Lowry’nin  playoff dönemi öncesi yaşadığı sakatlığın etkilerini üzerinden atamaması ve rakibine oranla daha tecrübeli oyunculardan oluşan kadrosuyla zorlanmadı. Seriyi 4-0’la rahat geçtiler. Washington ekibinde normal sezonda adı sanı pek duyulmayan Otto Porter playoff döneminde ortaya koyduğu performansla sürpriz yaparken, takımın ihtiyacı olan bench katkısını sağlamış oldu. Hawks önünde ilk maçta Beal, Wall ve Gortat’ın iyi performansıyla seride saha avantajını eline geçiren Wizards ikinci maçta Wall’In yokluğunda rakibine 3 çeyrek direnmeyi başarsa da maçtan 16 sayılık farkla 106-90 mağlup ayrıldı.
Seri genelinde Hawks için önemli nokta playofflarda form grafiğini arttırmasını beklediğim Paul Milsap’ın performansı olacak. Kendisinden beklenen skor katkısını istikrarlı olarak vermesi gerekiyor. Bu arada DeMarre Carrol normal sezonda gösterdiği çıkışı playofflara da taşıyarak seride takımın en skorer oyuncusu konumunda. Hawks için olmazsa olmaz bir diğer nokta da pasa ve paylaşıma dayalı hücum sisteminde dış şutlarda yakalayacakları yüzde. Korver bu alanda tüm NBA genelinde Curry ve Klay Thompson ‘u bir kenara koyarsak en istikrarlı oyunculardan biri. Yine de Wall’ın kaçırdığı ikinci maçı bir kenara koyarsak Wizards’ın tecrübesiyle Hawks önünde kazanan taraf olacağını düşünüyorum. Çünkü oyun sıkıştığında Pierce, Wall, Beal gibi bireysel anlamda skor üretebilen yıldızlara sahipler.

Warriors-Memphis

Warriors-Memphis eşleşmesi karar verdiğinde ligin en sert savunmasını yapan Grizzlies ile normal sezonda en verimli iki hücum takımından biri olan Warriors’u karşı karşıya getiriyor. Seri geneline bakıldığında ilk maçı yüzünden geçirdiği ameliyat yüzünden kaçıran Conley’ın oyunun her iki tarafında da sahada olması Grizzlies için kritik öneme sahip. Zaten onun yokluğunda takım ilk maçta Warriors’a  direnemedi. Nitekim maskeyle çıktığı ikinci maçta hem savunmada hem hücumda ortaya koyduğu performans Memphis’in seriyi eşitlemesini sağladı. Warriors ise bilhassa Klay Thompson ve Curry’den yeterli katkıyı alamadığı gecede savunmada Zach Randolph’u da durduramayınca sahadan 7 sayı farkla 97-90 mağlup ayrıldı.

Serinin geriye kalan maçları için bir projeksiyon tutmak gerekirse Memphis’in ikinci maçta gösterdiği savunma direnci ve rakibini 20 top kaybına zorlaması zor sayı üreten takım için önemliydi. Bu sezon sahasında sadece üçüncü kez mağlup olan Warriors cephesinde bu yıl MVP olan Curry ve partneri Thompson’un hücumda daha verimli olması ve savunmada Randolph’ın post-up’larına çözüm üretmeleri serinin sonucuna etki edecek faktörlerin başında geliyor. Her ne kadar oynadıkları basketbolu takdir etsem ve her daim oyunu güzelleştirmeye çalışmalarıyla büyük bir hayran kitlesi edinseler de Warriors sertliğe sertlikle karşılık vermesini öğrenmeli. Geçtiğimiz yıl Clippers önünde karar anlarında çektikleri sıkıntı sonucunda ilk turda playoffa veda etmelerinin en büyük sebebi takımca kırılgan olmalarıydı. Steve Kerr’ın gelişiyle hücumda çağ atlayan takım savunmada Memphis karşısında daha dirençli olmak zorunda. Çünkü rakip karar verdiğinde ligin en sert savunmasını yapabilse de hücumda Conley olsa da olmasa da sınırlı bir takım. Steve Kerr’in deplasmandaki maçlara kafasında nasıl bir kurguyla çıkacağı bence serinin gidişatını belirleyecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler