Nedim Gürsel'den Le Monde'da Can Dündar'a destek çağrısı

Dünyaca Ünlü yazar Nedim Gürsel Fransız Le Monde 'da kaleme aldığı yazısında Can Dündar'a destek çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 05.06.2015 - 20:36
Abone Ol google-news

Süleyman Tosunoğlu / Paris

Dünyaca Ünlü yazar Nedim Gürsel Fransız Le Monde 'da kaleme aldığı yazısında Can Dündar'a destek çağrısında bulunarak, Erdoğan'a Despot dedi. Despot kelimesi  Yunanca Devleti keyfine göre Yöneten ve hakemlik yapan Hükümdar anlamına geliyor.

Ünlü Yazar Nedim Gürsel Le Monde'daki yazısında , Erdoğan için Despot kelimesini kullanarak 7 haziranda yapılacak olan genel seçimlerin gerçek bir Despot olacağını söyledi.

Can Dündar'ın sürekli olarak hapis tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını ifade eden Gürsel, yazısında 2014 yılında yüzde 52 oy alarak Cumhurbaşkanı Seçilen Erdoğan 7 Hazirandaki genel seçimlerde gerçek bir Despot olacak. Eski partisi AKP'yi savunarak meydanlara inip seçim mitingleri yapan Erdoğan sürekli olarak muhalefet partilerini meydanlarda eleştirerek partisine oy toplamak için Çalışıyor. Erdoğan son olarak Türkiye'nin tek bağımsız gazetesi olan Cumhuriyet gazetesi ve yayın yönetmenine hukuksuzca saldırarak Can Dündar'ı Devletin sırlarını yayınladığını iddia ederek hapis cezasıyla tehdit etti. Erdoğan, cumhuriyet savcılığına Türkiye'den Suriye'ye gönderilirken Jandarmalar tarafından durdurulan MİT TIR'larındaki Silahların fotoğrafını yayınladığı gerekçesiyle cumhuriyet gazetesi yayın yönetmeni Can Dündar hakkında suç duyurusunda bulundu. Şimdi Ülkemin bütün Aydın ve demokrat insanlarına ve kuruluşlarına çağrıda bulunarak Atatürk'ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyetiyle aynı yaşıt olan Cumhuriyet gazetesi ve yayın yönetmeni Can Dündar'ın yanında olmalarını istiyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon