Nepal’e şifa Türkiye’den

Türkiye’den tıp fakültesi öğrencileri ile hekimler sahra hastanesi kuracak. En önemli ihtiyaçları ise sponsor

Yayınlanma: 13.07.2015 - 23:52
Abone Ol google-news

Medikal Arama Kurtarma Derneği’ne (MEDAK) bağlı Acıbadem Tıp Fakültesi MEDAK Öğrenci Kulübü’nden gönüllü öğrenciler ile hekimler, 20 Temmuz- 2 Ağustos tarihleri arası, 7.8 ve 7.3 büyüklüğünde meydana gelen ve 7 bin kişinin ölümüne neden olan depremlerin ardından yaralarını sarmaya çalışan Nepal’a giderek ücretsiz sağlık taramaları yapacak.

Sağlık çadırı kurulacak

“Nepal Sosyal Pediatri” adındaki projede, yaklaşık 20 kişilik ekip ile Nepal’deki Nagarkot şehrinde sahra çadırı kuracak grup, muayenelerin yanı sıra hijyen, enfeksiyon hastalıklarından korunma gibi konularda da eğitimler verecek.

BM Nepal Baş Teknik Danışmanı ve Street Kids International kuruluşunun kurucusu Peter Dalglish’ın da destek verdiği projenin koordinatörlerinden Acıbadem Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Umay Tolunay Tuana, Nepal’e de daha önce gittiklerini anımsatarak “Sağlık taraması yapıyoruz, gerekli durumlarda idrar testi, dışkıda parazit taraması, kan şekeri ölçümü yapıyoruz. Hastaları hastanelere yönlendiriyoruz, ilacımız varsa tedavi ediyoruz” dedi.

Tuana, özetle şunları kaydetti: “Nepal’deki deprem, büyük yıkıma yol açtı. Bu kez daha fazla aramakurtarma ve sağlık personeli ile birlikte gideceğiz. Büyük sahra hastanesi kuracağız. Hasta bakacağız. Bu grupta hekim, arama kurtarmacı, tıp fakültesi öğrencisi, doktor, hemşire ve fizyoterapi öğrencileri olacak. Nepal’in sosyo-kültürel durumu çok kötü. Sağlık hizmetine ulaşamıyorlar. Biz ücretsiz bu hizmetleri sunacağız. En önemli ihtiyacımız sponsor. Destek bekliyoruz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler