Nilüfer Tatar, Ataşehir’de aday

CHP’de ilçe başkanlığı seçimleri için süreç işlerken, bu pazar İstanbul Ataşehir’deki delegeler sandık başına giderek yeni ilçe başkanını belirleyecek. FETÖ’nün Ergenekon kumpası sonucu intihar ederek yaşamına son veren Yarbay Ali Tatar’ın eşi Nilüfer Tatar da CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıkladı. Tatar, “Cumhuriyet değerlerinin yok edildiği bir dönemde CHP çatısı altında siyaset yapmaya karar verdim” dedi.

Yayınlanma: 25.12.2019 - 02:00
Nilüfer Tatar, Ataşehir’de aday
Abone Ol google-news

Seçim çalışmalarında eşinin ismini kullanmamaya özen gösteren Nilüfer Tatar, eşinin Türkiye’ye mal olmuş bir subay olduğunu ve siyasetle isminin anılmasını istemediğini söylüyor. Siyasete kadın eli değmesi gerektiğinin altını çizen Tatar, “Siyasette kadınlar için hep ‘çalışsın ama yönetici olmasın’ deniliyor. 31 Mart seçimlerinde belediye meclis üyeliği için benim de aralarında olduğum birkaç kadına teklif götürülmüştü. Sonrasında ise listelerde kadınlar ve gençlerin yeterince yer almadığını gördüğüm için aday olmaya karar verdim” dedi. 

Türkiye’de Cumhuriyet değerlerinin yok edildiği ve kutuplaşmanın öne çıktığı bir dönemden geçildiğini kaydeden Nilüfer Tatar, “Ülkenin geleceğinden endişe duyan, benim de bir fikrim var, emek vermek istiyorum diyen samimi, vicdanlı, herkese ilçenin kapısını sonu kadar açacağız. Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda yaşamını yitiren tüm Anadolu kadınlarının, Kastamonulu Şerife Bacı’nın, Erzurumlu Kara Fatma’nın yolundan ilk ateşi Ataşehir’den yakacağız. Siyasette kadının ve gençlerin önünü açacağız. Delegelerimiz destek verir de seçilirsek üyelikleri aktif hale getirerek pasif üyeliği sonlandıracağız. İlçe genelinde çeşitli komisyonları hayata geçirerek yurttaşlara daha çok dokunan ve onların her an sorunlarını dinleyen bir siyaset çizgisini hâkim kılacağız. Sorunun çözümünü yerinde sağlayağız. Her mahallede dayanışma evleri kurarak yurttaşlarla iç içe olacağız. Tüm bunları hayata geçirmek için de delgelerimizin desteğini istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Tatar, ilçe başkanlığı için belediyedeki görevinden istifa eden Cem Uğur Günel’in de kendisi lehine çekildiğini ve birlikte hareket ettiklerini söyledi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler