Numan Kurtulmuş'un önünde yaşanan protokol kavgasının perde arkası

Yeni kabinede Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlendirilen Numan Kurtulmuş, memleketi Ordu'da Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile Emniyet Müdürü Suat Çelik'İn kavgasını içinde kaldı...Protokolde korumaların yumruklaştığı kavgada Emniyet Müdürü ve AKP'li belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın da yumruklaştığı iddia edildi. Bakan Numan Kurtulmuş korumaları tarafından bölgeden uzaklaştırıldı... Peki bu rezaletin perde arkasında ne var? İşte Bakanın da bulunduğu protokolde yaşanan o rezilliğin detayları ve perde arkası.

Yayınlanma: 23.07.2017 - 18:16
Abone Ol google-news

<video:787735>

Numan Kurtulmuş, Ordu’nun Aybastı İlçesi’nde katıldığı Perşembe Yaylası Şenlikleri’nde, protokol bölümünde çıkan arbedenin ortasında kaldı. Emniyet Müdürü'nün korumalarıyla Belediye Başkanı'nın korumaları kavga etti. Görüntülere yansımasa da görgü tanıkları AKP'li Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve İl Emniyet Müdürü Suat Çelik'in de yumruklaştığını öne sürdü... Kavganın ortasında kalan Bakan Kurtulmuş, korumaları tarafından şenlik alanından hızla uzaklaştırıldı. İddiaya göre kavganın nedeni Emniyet Müdürü Suat Suat Kılıç'ın Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın korumaları, Zabıta müdürü ve zabıtalar tarafından protokole sokulmak istenmemesi...

Protokolde kavga çıktı, Bakan korumalar tarafından uzaklaştırıldı

Yumruk ve tekmelerin havada uçuştuğu kavgada Bakan Kurtulmuş, ezilme tehlikesi atlattı. Kavganın içinde kalan Bakan Kurtulmuş, korumaları ve komandoların eşliğinde meydandan çıkarılarak güvenlik nedeniyle bölgeden hızla uzaklaştırıldı.

Ordu Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, kavga ardından protokolün yanına gitmeye çalışan çevredekileri sakinleştirmeye çalıştı. Bakan Kurtulmuş’un meydanı terk etmesi üzerine, Vali Seddar Yavuz ve İl Emniyet Müdürü Suat Çelik de yoğun güvenlik önlemi altında bölgeden uzaklaştı. Özel Harekat Polisleri ve komandolar da bölgede önlemlerini sürdürürken, güreş şenliğine de kaldığı yerden devam edildi.

<video:787843>

 Kavganın perde arkası:  AKP'li Belediye'de Erdoğan'ın talimatıyla böcek araması

 Protokoldeki kavga rezilliğinin perde arkasına gelince; olay 16 Nisan referandumundan öncesine dayanıyor... AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan referandumdan 4 gün önce yani 13 Nisan Perşembe günü Ordu'ya gitti. Bu ziyaret sırasında, bizzat Erdoğan'ın talimatıyla mitinginin ardından AKP'li Ordu Büyükşehir Belediyesi´nde dinleme cihazı arandı.

 Erdoğan belediye ziyaretini iptal etti

 Mitingin ardından Tayyip Erdoğan Ordu Büyükşehir Belediyesi´ne yönelik ziyaretini iptal ederek Ordu Valiliği´ne gitti. Buradan da helikopterle Giresun´a geçti. Erdoğan'ın, buradaki programı sonrası Ordu- Giresun Havalimanı´ndan Ankara´ya giderken Ordu Büyükşehir Belediyesi´nde 'böcek' araması yapılması talimatını verdi. Ordu Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından tamamen boşaltılan Büyükşehir Belediyesi binasında, Ankara'dan gelen 6 kişilik ekip arama yaptı.

 Başkan Yılmaz belediyedeki böcek aramasını doğruladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yerel basında ve sosyal medyada çıkan haberler üzerine makamında basın toplantısı düzenledi. Belediyede 'böcek' arandığını doğrulayan Başkan Enver Yılmaz, herhangi bir şey bulunmadığını söyledi. Başkan Yılmaz, şöyle dedi:

 "Cumhurbaşkanımız helikopterle Giresun´a gitti. Giresun dönüşünde Vali Bey ve il protokolüyle uğurlama amaçlı havalimanına gittik. Malum Cumhurbaşkanlığı korumalarının hassasiyet gösterdiği alanlar var. Çok dar çerçeveli bir uğurlama oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız o esnada bizzat bana, daha sonra il valimize ve Cumhuriyet Başsavcımıza, Büyükşehir Belediyesi´nde bir araştırma yapılması, dinleme cihazı ve böcek olma ihtimaline binaen bir arama yapılması hususunda talimatlandırma yaptı. Televizyonun sökülmesi orada bir aparatın böcek olarak değerlendirilebileceğini ve büyükşehir belediye başkanına dinlenme yapıldığı şeklinde bir kanaat oluştu. Cumhurbaşkanlığı korumaları İl Emniyet Müdürlüğü´ne bu konuyla ilgili resmi süreci devrettiler."

Başkan Yılmaz: İl Emniyet Müdürünün işgüzarlığı

Enver Yılmaz o açıklamasında, Ordu Emniyet Müdürlüğü'nün, itiraz etmelerine rağmen bina boşaltmasını eleştiren Başkan Yılmaz, "Belediyenin etrafı komple sarılmak suretiyle, milletvekillerimiz ve genel sekreterimiz de dahil olmak üzere binaya sokulmamak suretiyle, olayı çok farklı noktalara getirdiler. Ankara´dan gelen ekip gece 03.30´da buraya geldi. Böcek olarak adlandırılan aletin televizyon kumandasının aparatı olduğu ortaya çıktı. Başta İl Emniyet Müdürü´nün sürece ilişkin tüm polis teşkilatını buraya yığması, etrafı çevirmesi ve tüm binayı boşaltması, milletvekilleri, çalışanlarımızın da binaya girmesinde zorluk çıkarmasını da kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi.

Arama olayıyla ilgili İl Emniyet Müdürü Suat Çelik ile de görüştüklerini anlatan Başkan Yılmaz, "Emniyet Müdürü ile havalimanında görüştüm. Kendisine, kendi uslubumca 'bu işin sizin de içinde olduğunuz bir komplo´ yapıldığını yüzüne bizzat söyledim" diye konuştu.

 AKP'li vekil silah çekti iddiası

Arama yapılmadan önce Belediye binasında gergin anlar yaşandı. AKP Ordu Milletvekili Oktay Çanak'ın silah çektiği iddia edildi. Başkan Yılmaz, arama yapılan gece AKP Ordu Milletvekili Oktay Çanak'ın silah çektiği yönündeki iddiaların da gerçeği yansıtmadığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler