Nutella'dan ürün hazırlığı

Milano’daki Expo fuarında bir rekora imza atıldı. “Dünyanın en uzun Nutella’lı baget ekmeği” hazırlandı. 122.4 metre uzunluğunda bir baget ekmeğe Nutella sürüldü.

Yayınlanma: 24.10.2015 - 03:55
Abone Ol google-news

Milano’daki Expo 2015’te, “en uzun Nutella’lı ekmek” rekoru etkinliğinde görüştüğümüz, Nutella’nın üreticisi Ferrero şirketinin başkanı Francesco Paolo Fulci, hem Nutella’yla ilgili sağlık ve çevre tartışmaları hem de Türkiye’deki yatırımlarıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Fulci, “Bugün 10 milyar Avro’nun üzerinde bir ciroya ulaşmış bulunuyoruz ve Türkiye bizim için ana ülkelerden biri. Eminizki Türkiye bizim büyümemize katkıda bulunmaya devam edecek. Türkiye’de yeni ürünler için çalıştıklarını anlatan Fulci, Türk ekonomisinin büyümesine katkıda bulunacağız” dedi.

28 milyon kavanoz

Ferrero’nun verdiği bilgilere göre, Türkiye’de yılda 28 milyon kavanoz Nutella satılıyor. Ferrero Türkiye’nin yıllık geliri de Ağustos 2014 itibarıyla 1.2 milyar TL’ye ulaşmış durumda. Ferrero’nun Türkiye’deki 7 üretim tesisinde (Manisa’daki fabrika+6 fındık işleme tesisi) toplam 1400 kişi çalışıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler