'O adam babam değil'

Mısır’da halk ayaklanması ve ardından ordunun müdahalesiyle görevinden uzaklaştırılan Müslüman Kardeşler destekli eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin kızı Şeyma Mursi, duruşmaya kafes içinde getirilen kişinin babası olmadığını iddia etti.

Yayınlanma: 14.04.2014 - 00:42
Abone Ol google-news

Al Arabia’nın haberine göre söz konusu açıklamayı sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yapan Şeyma Mursi, kanıt olarak iki de fotoğraf paylaştı. Şeyma Mursi fotoğrafların altına “eminim bu adam babam değil. Siz de bakın, karşılaştırın” yazdı.

Devrik cumhurbaşkanının kızının iddiasına Mısır yönetiminden herhangi bir açıklama ya da yalanlama gelmedi. Mısır medyasında geniş yankı bulan iddia konusunda resmi makamlardan herhangi bir açıklama ya da yalanlama gelmedi. Muhammed Mursi ile 14 sanığın yargılandığı ve kamuoyunda “İttihadiye olayları” olarak bilinen davanın duruşması dün başladı. Mursi ve 7 sanığın, geniş güvenlik önlemleri altında yargılamanın yapıldığı Polis Akademisi’ne getirilerek, diğer 7 sanığın da gıyaben yargılandığı duruşmada “soruşturmanın gizliliği ve ulusal güvenliği koruma” gerekçesiyle tanıkların dinlendiği celseler gizli yapılıyor. Mursi, “İttihadiyye olayları” olarak bilinen, 2012’de “Cumhurbaşkanlığı sarayı önünde protestocuların ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını teşvik” suçlamasıyla açılan dava kapsamında, 4 Kasım’da ilk kez hâkim karşısına çıkmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler