O forma kalktı!

Sarı - Lacivertliler'den Beşiktaş'a giden Gökhan Gönül'e misilleme

Yayınlanma: 03.07.2016 - 09:29
Abone Ol google-news

Beşiktaş’a imza attıktan sonra yaptığı açıklamada ‘Fenerbahçe taraftarı ve Fenerbahçe’ kelimelerini kullanmaması ve bu yüzden taraftarlar tarafından yoğun tepki alması nedeniyle Sarı- Lacivertli kulüp Gökhan’ın müzedeki kanlı formasını kaldırma kararı aldı. 2 Mayıs 2013 tarihinde UEFA Avrupa Ligi’nde oynanan Benfica karşılaşmasında yüzüne aldığı darbe sonrası kanlar içinde kalan Gökhan’ın kanlı forması Fenerbahçe Müzesi’ne koyulmuştu.

Düşman kulüp oldular

Fenerbahçe ve Galatasaray birbirilerine düşman kulüptüler, şimdi Fenerbahçe Gökhan Gönül’ü renklerine katan Beşiktaş’la da düşman oldu. Bakıyoruz, karşılıklı iki kulüp arasında demeç savaşları hız kazandı. Oysa bunlara hiç gerek yok. Bir futbolcu ömür boyu aynı takımda kalacak değil. Birtakım hayalleri vardır. Bunları değerlendirmek sporcunun en doğal hakkıdır. Gökhan Gönül, Fenerbahçe’de 9 yıl top koşturmuş, şimdi de Beşiktaş’ı tercih etmiştir.

Para öncelikli olsaydı

Beşiktaş taraftarı Gökhan’ı bağrına basmış görünüyor. Büyük bir sevgi seli var. Hatta formasına da ilgi çok fazla. Yıldız futbolcunun açıklamaları; “Bir büyük camiadan başka bir büyük camiaya geldim. Şampiyonlar Ligi gibi önemli bir organizasyonda da mücadele edeceğim. Burada da amacım şampiyonluklar yaşamak. Beşiktaş ile ilk hedefim de üçüncü yıldız. Beşiktaş’ı tercih etmemde para etkisi yok. Para öncelikli olsaydı Fenerbahçe’de kalırdım. Bana en son 2 milyon 250 bin Avro önerilmişti. Benim önceliğim huzur ve mutluluk.”

F.Bahçe’yi ağzına almadı

Gökhan Gönül, Instagram hesabından da Fenerbahçe’ye bir veda mesajı yayımladı. Gece yarısı yayınlanmasına rağmen aşırı derecede beğeni ve yorum alan mesajda Fenerbahçe ve taraftarların adının hiç geçmemesi dikkat çekti. İşte o mesaj: “En zor söylenen sözler, veda sözleridir. Dokuz yıl boyunca gururumla, onurumla, şerefimle formasını taşıdığım; bu dokuz yıl boyunca, kaptanlığına kadar yükseldiğim kulüpte bana katkısı olan, duasını eksik etmeyen, dostluğunu ve arkadaşlığını gördüğüm, destek olan olmayan, en zor günde bile hep yanımda olan, gönülden oynadığımı bilen ve bildiğini haykıran herkese, bu dokuz yılın her bir anı için ayrı ayrı teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin. Varsa hakkım; helaldir.”

Stopere tanıdık takviye

* Oyuncu satamadığı için bonservissiz veya kiralık oyunculara yönelen Beşiktaş, kaleci Fabricio ve Gökhan Gönül’den sonra 3. transferini de bitirmeye çok yakın. Chelsea’nin genç stoperi Kenneth Omeruo’yu kiralamak için İngiliz ekibi ile anlaşan Siyah-Beyazlılar, kısa bir zaman içinde bu transferi KAP’a bildirecek. Geçtiğimiz sezonu Kasımpaşa’da kiralık olarak geçiren 22 yaşındaki Nijeryalı stoper, Süper Lig’de 25 karşılaşmaya çıkarken, genç yaşına rağmen ülkesinin milli takımında da 28 kez forma giydi.

* Fenerbahçe cephesi Gökhan Gönül’ün Beşiktaş’a maliyeti konusunda açıklanan rakamları gerçekçi bulmuyor! Aslında imzanın çok daha önce atıldığı belirtilen Sarı- Lacivertli cephede, Beşiktaş’ın açıkladığı ücretin de gerçekleri yansıtmadığı iddia ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler