Odunla dayağa 12 taksit

Gezi Direnişi’nde öldürülen Ali İsmail Korkmaz’la aynı gece, aynı sokakta dövülen Doğukan Bilir’i darp eden polislere verilen 3 biner lira para cezası ertelendi. Mahkeme, Bilir’e odunla saldıran Serkan Kavak’ın cezayı 12 taksitte ödemesine karar verdi.

Yayınlanma: 24.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Gezi Direnişi sırasında 2 Haziran 2013’te Doğukan Bilir, yanında bulunan Ali İsmail Korkmaz ve bir gençle birlikte Sanayi Sokak’ta dövülmüştü. Bilir’i Ali İsmail Korkmaz’la aynı dakikalarda ve aynı sokakta döven üç polis ve bir sivil hakkında “basit yaralama” suçundan Eskişehir 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Mahkeme ilk duruşmada, Bilir’e yönelik eylemin işkence kapsamına girebileceğini ifade ederek, dosyayı ağır ceza mahkemesine göndermişti. Fakat Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi gerekçe belirtmeden görevsizlik kararını kaldırmış ve dosyayı 9. Asliye Ceza Mahkemesi’ne geri göndermişti. Davanın önceki gün yapılan duruşmasında, Bilir’i döven polisler Hüseyin Engin, Selçuk Bal ve Şaban Gökpunar ile Gezi eylemleri sırasında elindeki sopayla görüntülendiği için “meşeli saldırgan” olarak bilinen Serkan Kavak 3 biner TL para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanık polislere verdiği 3 bin TL para cezasını ertelerken, Kavak’ın para cezasını 12 eşit taksitte ödemesine karar verdi. Kararı temyiz edeceklerini belirten Bilir’in avukatı Ali Çuvalcı, “Bu kararla polise ‘adam dövebilirsin bir şey olmaz’ deniliyor” dedi.

 

‘Savcı daha dosyalara bakmadı’

Öte yandan İstanbul’daki Gezi eylemlerinde polisin orantısız güç kullanımıyla ilgili olarak yaklaşık 270 kişinin şikâyetçi olduğu soruşturmada, savcının daha dosyalara bakmadığı ortaya çıktı.

hürriyet.com.tr’de yer alan habere göre, polislere yönelik 2 bireysel şikâyette ise savcı özel bilirkişi Ulusal Kriminal Büro’ya görüntü ve delillerin rapor haline getirilmesi için 1 ay süre verdi. Mağdur avukatları elinde delil olan şikâyetçilere, ana dosyadan ayrılıp bireysel şikâyet yoluna gitme çağrısı yaptı. Gezi’de gözünü kaybeden 2 kişinin avukatı Bekir Korkmaz, “Yeni savcı dosyanın kapağını daha kaldıramamış. Bireysel soruşturmalarda ilerleme daha olası” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler