Öfkeli yurttaştan polise: Yeter artık

Ankara katliamını İzmir’de protesto etmek isteyen grubun Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nden Cumhuriyet Alanı’na yürümesine polis izin vermedi. Polisin biber gazı ve tazyikli suyla yaptığı müdaleye tepki gösteren bir kadın yurttaş, “Bırakın halk ağlasın. Bizim canlarımız ölmüş bırakın ağlayalım, bırakın bağıralım. Yeter artık" diye haykırdı.

Yayınlanma: 10.10.2015 - 21:22
Abone Ol google-news
<video:385469>

Sık sık önleri kesilen grubun, polisi ikna çabaları sonuç vermedi. Önce Kordonboyu üzerinden Konak yönüne doğru yürümek isteyen kitle, polisin engellemesi sonucu 2. Kordon’a yöneldi. Burada da dağılma uyarılarına direnen gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Yaklaşık 100 kişi gözaltına alındı.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanan gruba polisin sert müdahelesi, bölgedeki kafelerde oturan yurtttaşları da isyan ettirdi. Polisin biber gazı ve tazyikli suyla yaptığı müdaleye tepki gösteren bir kadın yurttaş, “Bırakın halk ağlasın. Bizim canlarımız ölmüş bırakın ağlayalım, bırakın bağıralım. Yeter artık, yeter artık. Ben burada bağırmak, ağlamak istiyorum” diye polise seslendi. Polisin yanındaki yurttaşlardan birinin “şov yapma” sözleri üzerine de “Benim yüreğim yanmış ne şovu” diye bağırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler