Öğretmene para yok

TEOG sınavında Emniyet müdürü ve jandarma komutanına 226 TL ücret biçildi.

Yayınlanma: 30.11.2013 - 22:46
Abone Ol google-news

Eğitim-İş Samsun Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl ilk kez yapılan TEOG sınavında en düşük ücreti öğretmenlerin almasına tepki gösterdi. Sendika yöneticilerinden Kemal İlyas Sağır, sınavda görevli polisin 71 TL, hizmetlinin 65 TL, öğretmenin ise 5 saat ek ders olarak ortalama 45 TL alacağını söyledi.

Sağır, “Sınavlarda, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de öğretmenler gibi aynı ücreti alırken sınav komisyonunda bulunan Emniyet müdürü ve jandarma komutanı her gün için 226.41 TL ücret alacak” dedi. Sağır, sınav başına tüm görevlilerin aldığı ücretleri de şöyle açıkladı: “Öğretmen: 45 TZ, ilçe müdürü: 45 TL, şube müdürü: 45 TL, eğitim denetmenler: 45 TL, sınav yürütme kurulu üyeleri: 45 TL, hizmetli personel: 65 TL, polis: 71 TL, güvenlik amiri: 77 TL, kurye: 90.56 TL, jandarma komutanı: 226.41 TL, emniyet müdürü: 226.41 TL”.

Sağır, şunları söyledi: “Öğretmenlerimize ve eğitim yöneticilerimize yapılan bu haksız uygulamadan en kısa sürede dönülmelidir. Eğitim-İş Sendikası olarak; her oturum için ayrı sınav ücreti talep ediyoruz. Bu talep karşılık bulmaz ise tüm sendikalarla gerekirse görüşüp, 28/29 Nisan’da ikincisi yapılacak sınavlar için sendika genel merkezlerinin işe gitmeme, sevk eylemi gibi sert karşılık vereceğimizi tüm Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin bilmesini istiyoruz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler