Öğretmenler isyanda

Validen azar işittikten sonra ölen öğretmen için dersler boykot edildi

Yayınlanma: 07.04.2015 - 07:18
Abone Ol google-news

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun geçtiğmiz hafta öğrencilerinin önünde azarladığı ve geçen cuma günü kendisi için düzenlenen yürüyüşün ardından kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Öğretmen Halil Serkan Öz için dün 4 eğitim sendikası ders boykotu ve basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Sen, Eğitim-İş,Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Bir Sen aldıkları ortak kararla dün bir günlük yas ilan edip ders boykotu yaptı. İlk derslere girmeyen öğretmenler öğlen de Yalova Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde toplandı. Burada oturma eylemi yapan öğretmenler Valiyi istifaya davet etti.

Okulunda hüzün

Öz’ün, görev yaptığı Termal Fen Lisesi’nde de tören düzenlendi. Yalova Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete de okula gelerek törene katıldı. Öğrenciler ve mesai arkadaşı öğretmenler, Öz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Vali yargılansın

Eğitim-Sen Yalova Şube Örgütlenme Sekreteri İrfan Kayaş, Eğitim Sen Genel Merkezi tarafından Yalova Valisi Selim Cebiroğlu hakkında “hakaret ve ölüme sebebiyet verme” suçlarından suç duyurusunda bulunalacağını belirtti. Kayaş, Vali Cebiroğlu’nun istifa etmesini yada görevden alınmasını istedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmen Öz’ün ölümüne neden olduğu ileri sürülen olayın geniş kapsamlı incelenmesi talimatını verdi.

Yas değil mücadele

Ankara’da ise dün ilk derslere girmeyen Eğitim Sen üyesi öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı önüne yürüdü. Yalova Valisi’nin istifa etmesini beklediklerini dile getiren öğretmenler yas tutmaya değil mücadeleye davet etti. Öz için Hakkari, İskenderun ve Çukurca’da da eylem yapıldı.

 

Vali: Üç cümlelik diyalog

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Öz’ün ölümünün kendisini de etkilediğini belirtti. Cebiroğlu, “Dokuz gün önce aramızda geçen şimdilik açıklamayacağım üç cümlelik diyalog, dokuz gün sonra çok farklı boyutlara geldi. Keşke rahatsızlığı önceden tespit edilse, tedavi olsaydı da o olay yaşanmasaydı” dedi. Cebiroğlu, Anadadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada da “Orayı ziyaret sebebim de çok gürültünün gelmesi neticesinde olmuştu. Hocamıza mevzuat gereği bazı ikazlarda bulunduk. Basında belirtildiği üzere hakaret etmem mümkün değil, benim fıtratımla hiç bağdaşmayan bir durumdur” dedi.

Kravatsız hafif sakallı

Halil Serkan Öz’ün Vali Cebiroğlu’nun Termal Fen Lisesi’ni ziyaret ettiği gün çekilmiş son fotoğrafı ortaya çıktı. Öğretmenler odasında çekilen fotoğrafta Öz bulunuyor. Öz’ün kravat takmadığı ve hafif kirli sakallı olduğu görülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler