Okullar yüzde 80 boş

İstiklal Caddesi’nde geçen cumartesi günü yaşanan canlı bomba eyleminin ardından dün İstanbul’da çok sayıda öğrenci okula gitmedi. Okullar dün yüzde 80 boştu

Yayınlanma: 21.03.2016 - 20:00
Abone Ol google-news

İstanbul'un merkezi ilçelerinde bazı okullarda okula gitmeyen öğrenci oranı yüzde 80’leri buldu. İstanbul’daki Piyer Loti Fransız Lisesi’nde dün ders yapılmazken, Ankara’da Alman Büyükelçiliği’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Ernst Reuter Okulu da kapalıydı. Ernst Reuter Okulu’nda 1 Nisan Cuma gününe kadar ders yapılmayacak.

Yabancı okullar

Piyer Loti Fransız Lisesi’nin internet sitesinde şu açıklama yer aldı: “İçinde bulunduğumuz durum ve konumu dolayısıyla, tedbir amaçlı olarak, okulumuzun Beyoğlu bölümü 21 Mart 2016 günü kapalıdır. Tarabya bölümünde eğitime devam edilecektir.”

Alman basınında, İstanbul’daki Özel Alman Lisesi’nin de 3 Nisan’daki Paskalya tatili sonuna kadar kapalı olacağına yönelik haberler yer alırken, görüştüğümüz okul yetkilileri, böyle bir durumun söz konusunu olmadığını ve eğitime devam ettiklerini belirtti.

St. Joseph Lisesi’nden bir yetkili, valilikten herhangi bir açıklama gelmediği için eğitime devam ettiklerini belirterek şunları söyledi:

“Piyer Loti Lisesi, doğrudan Fransız Devleti’ne bağlı olarak faaliyet gösterdiği için eğitime ara verildi. Biz ise Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlıyız. Dolayısıyla valilikten bir açıklama gelmediği için eğitimi sürdürüyoruz. Yaşanan olaylar yüzünden veliler kadar biz de tedirgin olduk. Ancak bugün (dün) öğrencilerin, derslerin işlenmesini engelleyecek düzeyde bir devamsızlığı olmadı.”

İstanbul’da, özellikle merkezi yerlerdeki veliler çocuklarını okula göndermekten kaçındı. Şişli ilçesindeki okullarda teneffüs saatlerinde bahçede çok az sayıda öğrencinin yer aldığı dikkat çekti.

Sınıfta tek öğrenci

Kurtuluş Lisesi’nde öğretmenlik yapan Eğitim Sen 3. Nolu Şube Genel Sekreteri Sinan Yıldırım ise okuldaki öğrencilerin yaklaşık yüzde 40’ının derse gelmediğini söyledi.

Yıldırım kendi kızının da okuduğu Avusturya Lisesi’nde sınıfta sadece bir öğrencinin derse gittiğini söyledi. Yıldırım, özellikle toplu taşıma araçlarını kullanarak gidilen liselerde öğrencilerin yer aldığı liselerde okula gitmeme oranının yüzde 80’e çıktığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler