Olay yeri inceleme tepkisi

Şule Çet davasında cinsel saldırı ile ilgili uzman mütaalasını veren Mersin Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kar, olay yerine gidip, incelemelerde bulunan ekibe sert tepki gösterdi.

Yayınlanma: 19.12.2019 - 02:00
Olay yeri inceleme tepkisi
Abone Ol google-news

 TBMM Rabia Naz ve Şüpheli Çocuk Ölümleri Araştırma Komisyonu’nda dün bilgi veren Kar, olay yerinin bulunduğu yerde polislerin “eldiven, bone takmadığını, galoşu olmayan ekibin telefonla konuşarak koltuklara temas ettiğini, masanın üzerindeki yiyeceklerin üzerine konuşup tükürük saçmalarıyla DNA yapısını etkilediğini” belirten Kar, “Davada çok önemli bir delil. Aylarımızı aldı bizim. Ölü muayenesinde üzerinde olan iç çamaşır, ped yok ortada. En önemli delilimizdi. Cinsel saldırıyı destekleyecek... Bu kadar önemli, yok. Adli tıpta da kriminalde de incelemesi yapılmamış” dedi. 

Olay yeri inceleme videosunda, kritik öneme sahip olan, yüksekten düşme mekaniğini açıklayacak spor ayakkabının da adli tıp teknikerinin ve ilk müdahale eden polis memurunun “Ne yapayım bu ayakkabıyı, at at tamam onu at” dediğinin duyulduğuna dikkat çeken Kar, “Bu kadar kritik bir delil. Ben iç çamaşırdan da şüpheleniyorum” ifadelerini kullandı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler